Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎCCJ, veşti proaste pentru miliardarul Ioan Niculae şi baronul Bunea Stancu

iccj

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins miercuri recursul în casație formulat de miliardarul Ioan Niculae, fostul baron PSD Gheorghe Bunea Stancu şi alte două persoane împotriva hotărârii Curții de Apel București, prin care au fost condamnaţi la închisoare.

MINUTA:

În baza art.440 Cod procedură penală, respinge cererile de recurs în casaţie formulate de Gheorghe Bunea Stancu, Teodorescu Gheorghe, Bărac Viorel şi Niculae Ioan, împotriva deciziei penale nr. 508 din 02 aprilie 2015 a Curţii de Apel Bucureşti –Secţia I-a Penală. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală, obligă inculpaţii Gheorghe Bunea Stancu, Teodorescu Gheorghe, Bărac Viorel şi Niculae Ioan, la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă.

***

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv în luna aprilie de Curtea de Apel București la 2 ani și 6 luni închisoare cu executare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit 3 ani închisoare cu executare, în dosarul "Mită la PSD". În același dosar, Gheorghe Teodorescu (acționar al SC Insomar SRL) și Viorel Bărac (director al SC Interagro SA) au fost condamnați la 2 ani și 6 luni închisoare cu executare.

Procurorii anticorupție i-au trimis în judecată pe 11 ianuarie 2012 pe Gheorghe Bunea Stancu și omul de afaceri Ioan Niculae, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană.

Bunea Stancu, care era și președinte al Organizației Județene Brăila a PSD, a fost acuzat de folosirea influenței și autorității ce rezultă din funcția de conducere într-un partid pentru a obține pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, acționar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În același dosar au fost deferiți justiției Gheorghe Teodorescu, acționar al SC Insomar SRL, și Viorel Bărac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al Organizației Județene Brăila a PSD pentru a obține, cu încălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială desfășurată la sfârșitul anului 2009 pentru susținerea candidatului PSD Mircea Geoană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.