Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎCCJ vrea să știe dacă poate să NU aplice decizia CCR privind completurile de 5 în cauzele cu fonduri europene -Problema, ridicată în procesul Elenei Udrea

CJUE

Instanța supremă ar putea sesiza Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu trei întrebări privind posibilitatea ca o instanță să nu aplice o decizie a Curții Constituționale dacă este vorba despre cauze privind fonduri ale comunității europene. Problema a fost ridicată din oficiu de completul de 5 judecători al ÎCCJ care a avut spre soluționare contestația în anulare a Elenei Udrea.

Mai exact, nelămuririle instanței supreme se referă la decizia CCR privind completurile de 5  judecători ale ÎCCJ, care ar afecta si dosarele de frauda cu fonduri europene.

ÎCCJ ar putea întreba CJUE dacă hotararea Curtii ar trebui aplicată și în cazul unor decizii definitive în cauze privind fraude cu fonduri UE sau prin aplicarea prioritară a dreptului UE se înțelege înlăturarea deciziei CCR.

Citeste si Traian Băsescu, despre provocările UE - Uniunea spune că nu mutăm ambasadele statelor membre, România spune că o mută

"Aplicarea prioritară a dreptului UE trebuie interpretata in sensul că permite instantei nationale sa inlature aplicarea unei decizii a instantei de contencios constitutional , pronuntata intr-o sesizare vizând un conflict constitutional, obligatorie in dreptul national?", este una dintre intrebari.

O decizie privind sesizarea CJUE va fi luata pe 22 aprilie.

Elena Udrea cere anularea pedepsei din Gala Bute de 6 ani, invocând decizia CCR privind compunerea nelegala a completurilor de 5 judecători.

Una dintre faptele pentru care a fost judecata Udrea este folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.