Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ICR - Bugetul alocat pentru finanţarea proiectelor câştigătoare prin Programul Cantemir este de 2.200.000 lei

www.evz.ro
Institutul Cultural Român ICR

Un număr de 24 de proiecte culturale, desemnate câştigătoare în urma jurizării, vor primi finanţare de 2.200.000 de lei în anul 2024 de la Institutul Cultural Român, prin Programul Cantemir - program de cofinanţare pentru proiecte culturale destinate mediului internaţional - în cadrul sesiunii de anul acesta a concursului, potrivit news.ro

Proiectele urmează să se desfăşoare în 24 de ţari: Austria, Australia, Bulgaria, Cehia, China, Coreea de Sud, Danemarca, Germania, Georgia, Italia, Japonia, Mexic, Republica Moldova, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Peru, Polonia, Spania, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Suedia, Turcia, Ungaria şi Ucraina.

„Aşa cum am promis anul trecut, la reluarea Programului Cantemir, am menţinut calendarul predictibil de lansare a sesiunii la începutul fiecărui an, cu reguli şi criterii cunoscute şi comisii de evaluare independente. Proiectele câştigătoare se vor desfăşura timp de cinci luni pe patru continente şi vizează creşterea vizibilităţii şi accesibilităţii culturii române pe scena culturală internaţională. Axa de susţinere culturală din Strategia ICR 2022-2026 încurajează parteneriatul dintre operatorii culturali români şi străini, pe de o parte, şi organizaţiile culturale internaţionale, pe de altă parte”, a declarat preşedintele ICR, Liviu Jicman.

A fost înregistrată o creştere a interesului operatorilor culturali din România pentru programul derulat de ICR, în ambele secţiuni: dacă în anul 2023, la prima ediţie, au fost primite 94 de aplicaţii (36 pentru Arte Vizuale şi 58 pentru Artele Spectacolului), în 2024 au fost înscrise 151 de proiecte (59 în aria tematică Arte Vizuale şi 92 în aria tematică Artele Spectacolului), cu 60.6 % mai mult faţă de 2023.

Cele 24 de proiecte care urmează să fie finanţate de ICR - 12 din aria tematică Arte Vizuale şi 12 din domeniul Artele Spectacolului – au fost selectate de comisiile de jurizare şi de soluţionare a contestaţiilor din cele 78 de proiecte calificate în urma etapei administrative, etapă eliminatorie (31 de proiecte în secţiunea Arte Vizuale şi 47 de proiecte în secţiunea Artele Spectacolului).

Bugetul total alocat finanţării proiectelor declarate câştigătoare în anul 2024 este de 2.200.000 lei, împărţit în mod egal între cele două arii tematice. Suma maximă finanţabilă per proiect cultural este de 100.000 lei.

Câştigătorii din cadrul secţiunii Arte Vizuale, în 2024, sunt: Asociaţia Tangaj Collective, Asociaţia Sandwich, Asociaţia Forumul Artelor Vizuale, Asociaţia Silver Screen, Schilers House SRL, Asociaţia TRANZIT.RO, Asociaţia META Spaţiu, Asociaţia Centrul de Fotografie Documentară, Galeria Ivan SRL, VERYTHEORY SRL, Lab. Switch SRL-D, Fundaţia Centrul Cultural ArtSociety.

Câştigătorii din cadrul secţiunii Artele Spectacolului, în 2024, sunt: Asociaţia IOTA, Teatrul German de Stat din Timişoara, SC WASP STUDIOS SRL, Asociaţia Pentru Teatru şi Carte, Paun C Ioana PFA, Asociaţia Atelierul de Percuţie, Asociaţia Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, Asociaţia Culturală INNOVARTE ROMANIA UNIVERSALIS, Aparte SRL, Teatrul „Tony Bulandra“ din Târgovişte, Asociaţia Musica Coloris, Asociaţia Scena Muzicală.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, au fost anunţate pe site-ul ICR: www.icr.ro/rezultate-finale-cantemir2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.