Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ideea salvatoare: O importantă companie aeriană europeană vinde în supermarket mâncarea pentru pasagerii de la business class

burgeri

Compania aeriană finlandeză Finnair a anunţat că a început să vândă în supermarket mâncarea pentru pasagerii de la business class, în ideea de a evita să facă concedieri la divizia sa de catering din cauza pandemiei de COVID-19, transmite Reuters.

Un meniu Finnair pentru pasagerii de la business class costă 12,9 euro în supermaket şi este compus din vită cu sos teriyaki şi orez sau păstrăv arctic cu risotto, scrie agerpres.ro.

Citește și: SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Ideea s-a dovedit una de succes în condiţiile în care 1.600 de meniuri au fost vândute în câteva zile la un supermarket amplasat în apropiere de hub-ul principal al Finnair, aeroportul Helsinki-Vantaa. Compania intenţionează să extindă programul prin includerea şi a altor supermarketuri.

"La Finnair au fost adoptate deja restructurări şi concedieri aşa că încercăm tot ce putem pentru a veni cu soluţii inovative", a declarat directorul de catering de la Finnair, Marika Nieminen. Acesta a spus că Finnair are de gând să introducă şi noi meniuri, inclusiv unul care să conţină carne de ren precum şi unul cu porc gătit în stil japonez.

Citește și: Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

"În acest mediu disperat de muncă în sistem remote aceasta este un mic gest de viaţă normală", a declarat Mika, unul dintre clienţii care a cumpărat meniul Finnair în supermarket.

În 2017, Finnair a decis să cumpere LSG Sky Chefs, o companie de catering care opera de pe aeroportul Helsinki-Vantaa, de la o subsidiară a Lufthansa şi a redenumit-o Finnair Kitchen. Un an mai târziu, Finnair Kitchen produce aproximativ 12.000 de mese pe zi însă acest număr s-a prăbuşit după ce pandemia de COVID-19 a perturbat grav transportul aerian.

Citește și: EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.