Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Identitățile protejate ale oligarhului moldovean fugar, Vladimir Plahotniuc, sunt active în ciuda comunicatului Procuraturii care susține contrariul (Anchetă)

Agora.md
Vladimir Plahotniuc

În timp ce dosarul despre dubla identitate a lui Vladimir Plahotniuc și a omului de afaceri Vaja Jhashi a fost clasat, iar actele au fost nimicite, identitățile celor doi au rămas active în registrele de stat.

Este una dintre descoperirile pe care le-au făcut jurnaliștii de la Cutia Neagră Plus, care au mers dincolo de comunicatul de presă emis acum două săptămâni de Procuratura Generală și au aflat informații curioase, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Am descoperit lucruri curioase despre procurorul în gestiunea căruia s-a aflat acest dosar și care încă mai are conexiuni cu Vasile Botnari, fostul director al SIS”.

Una dintre autoarele anchetei, jurnalista Stela Mihailovici, a lansat investigațiile după ce în data de 7 mai, Procuratura Generală a anunțat că dosarul în privința dublelor identități oferite de către Agenția Servicii Publice pentru Vladimir Plahotniuc și Vaja Jhashi, un prosper om de afaceri și apropiat al fostului lider PD, a fost clasat.

În actele confecționate, cei doi figurau ca Novak Vladislav și, respectiv, Reznic Alexandr. În comunicat, procurorii au menționat că documentele au fost nimicite.

Cu toate acestea, identitățile încă sunt active, constată jurnalista, care a făcut și un experiment încercând să-l înregistreze pe Plahotniuc-Novak la alegeri.

„Sperăm oamenii legii să decidă să desecretizeze ceva din dosar, să vină cu informații strict de la sursă despre dosar, să nu lase loc de interpretări și, având în vedere, că jurnaliștii au reușit câte ceva să descopere înseamnă că nu este atât de secret.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.