Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ieșit din pușcărie, Sorin Ovidiu Vântu face declarații care îi vor înfuria pe mulți

sorin-ovidiu-vantu

Sorin Ovidiu Vântu a fost eliberat condiționat din pușcărie. Ieșit de după gratii, SOV vrea să facă ordine în presă. A stabilit care jurnaliști sunt de elită și cine ar putea fi șeful lor. Antena 3, Digi 24 și Realitatea TV ar fi posturile cu jurnaliști pe placul lui SOV. El își anunță și reimplicarea în televiziune, mai precis la Realitatea TV.

”Inainte de alegeri, mi-am permis o analiza subiectiva asupra celor doi candidati si o schita aproximativa a contextului international in care acestea au loc. Astazi, dupa ce alegerile s-au terminat si dupa ce am zapat pe toate posturile TV timp de mai multe zile, mi-am dat seama ca presa clasica nu mai are puterea sa numeasca sau sa demoleze un om politic.

De la isteria absolut jenanta, manipularea grosolana, vulgaritatea degradanta a RTV-ului (prin comparatie, OTV-ul era un loc decent), la incercarea nereusita de impartialitate a grupului de profesionisti de la Digi24, au facut pe dracu-n patru sa-si impuna preferatul. La o privire superficiala, Realitatea, B1, Digi24 par a fi reusit. La una mai atenta, vedem ca preferatul lor a fost de-a dreptul caricaturizat, mai ales in cele doua pseudoconfruntari. Daca la Realitatea pot intelege ca au fost luati pe nepregatite, la B1 s-a vazut clar provincialismul, lipsa totala de profesionalism a celor de acolo!

O concluzie clara se desprinde din aceasta minievaluare: presa militantista a fost compromisa pentru o perioada lunga de timp.

Ura unuia dintre patronii B1, Sorin Oancea, la adresa lui Voiculescu a facut sa asistam la cea mai josnica manifestare jurnalistica din 2000 incoace.

Dorinta lui Ghita de a ajunge un jucator important in viata politica, economica, sociala din Romania a facut din micuta lui televiziune locul cel mai abject din presa autohtona. Corina Dragotescu, candva o Doamna a presei romanesti, e acum transformata intr-o momaie ilogica. Catalin Striblea, candva o promisiune a presei de calitate, a ajuns astazi la nivelul unui tiriplici ca Manastire si nu mai stiu cum.

Jurnalistilor de la Antena 3 ar trebui cineva sa le spuna ca razboiul cu Basescu s-a incheiat, iar cu Iohannis nu are sens sa il inceapa (nu are nicio vina ca s-a trezit presedinte), iar Ponta i-a tradat si pe ei la fel cum a tradat jumatate din propriul partid. Cu excelenta echipa de jurnalisti autentici care exista acolo, se poate livra un continut generator de trenduri in societate. Din spatele lor vine puternic Digi24, un proiect facut de profesionisti de prima mana, dotat tehnic la varf si care poate sta pe finantare si zece ani de acum inainte gratie potentei financiare a lui Tesari.

Celor de la Realitatea le voi spune intr-un cerc mai intim ce observatii am.

”Deci, domnilor jurnalisti, cred ca este timpul sa reveniti la normal. Cred ca a venit momentul sa va ocupati de sistemele si mecanismele care-i genereaza pe cei care v-au facut sa intrati in transee si sa puneti mana pe arme.

Acelasi sistem va genera acelasi tip de individ. Actualul sistem politic, de exemplu, va genera acelasi tip de om politic. De cele mai multe ori cinic, prost, agresiv, corupt, ipocrit, duplicitar si fara viziune.

Acelasi sistem de invatamant va genera acelasi tip de absolvent. De cele mai multe ori confuz, semi-analfabet, fara cunostintele necesare care sa-l ajute sa traiasca si plin de ura. Astazi, aceasta ura a fost canalizata si dirijata de catre specialisti de la S.I.E si S.R.I. impotriva lui Ponta. Maine, ar putea fi dirijata impotriva statului insusi.

Avem nevoie ca de aer de acest tip de presa, o presa care sa raspunda nevoii mele de informare, interpretare si cunoastere.

Sunt convins ca jurnalisti ca Adi Ursu, Razvan Dumitrescu, Oana Stancu, Emil Hurezeanu, Cosmin Prelipceanu, Rares Bogdan, Ema Zeicescu, Denise Rifai, Doru Buscu, Liviu Mihaiu, Mihai Gadea si Mircea Badea isi vor lua rolul in serios si se vor comporta in concordanta cu ceea ce sunt. Elita presei romanesti.

A venit momentul sa ridicati stacheta, sa treceti la nivelul urmator. Stiu ca nu va convine ca un puscarias sa va dea sfaturi din spatele gratiilor, dar noua calitate nu-mi anuleaza expertiza.

O mentiune speciala pentru C.T. Popescu.

Este necesara aparitia unui club al elitelor din presa. Fara false modestii si pudori de fata mare. Nu sunteti perfect, dar, alaturi de alti oameni valorosi din mass-media va puteti erija in fondatorul acestui club. Aveti calitatea morala, intelectuala si profesionala pentru asta. Si inca mai aveti obligatii.”, e mesaul lui Vântu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.