Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ieri eroi, azi paria: medici amendați pentru că 'au muncit prea mult' în pandemia Covid

scmp.com
china covid

Ieri eroi, azi paria: medici amendați pentru că 'au muncit prea mult' în pandemia Covid

Eroi în realitate, buni de plată pe hârtie. Și în lumea incredibil de contorsionată a asistenței medicale italiene, unde conturile trebuie să se echilibreze din ce în ce mai mult pe hârtie (sfidând adesea dreptul cetățenilor la sănătate), se întâmplă că ''îngerii'' secțiilor - cei care în lunile extrem de dificile ale pandemiei s-au confruntat cu ture epuizante pentru a salva vieți și cărora le-au fost dedicate străzi, picturi murale și comemorări în toată Italia, - sunt amendați pentru că au făcut prea mult ore suplimentare, încălcând programul de lucru ''stabilit de lege'', informează Rador Radio România.

Un motiv în baza căruia medicii de la camera de urgență a Spitalului Policlinic din Bari au primit o serie lungă de sancțiuni administrative din partea Inspectoratul Muncii. În cazul medicului șef, Vito Procacci, amenda este de 27.100 de euro.

Doctorul Procacci i-a trimis preşedintelui Mattarella o scrisoare în care îi prezintă situaţia cu amărăciune, în timp ce Federația Italiană a Societăților medico-științifice a lansat pe rețelele de socializare un apel către toți medicii italieni, demarând o strângere de fonduri cu scopul de a-i ajuta pe doctorul Procacci și echipa sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.