Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ierusalimul de Est: Trei răniti intr-un atac terorist

researchgate.net
ierusalim est

Doi israelieni au fost grav răniţi de gloanţe sâmbătă la un punct de control din Ierusalimul de Est ocupat, a raportat poliţia israeliană acuzând un atac "terorist", notează AFP. A treia persoană a cărei naţionalitate nu este specificată a fost lovită de schije, potrivit Magen David Adom (Mada), echivalentul israelian al Crucii Roşii, ne spune Agerpres.

Un reprezentant al poliţiei a afirmat că un "terorist a deschis focul asupra a doi israelieni, rănindu-i grav" la un punct de control din apropierea taberei de refugiaţi palestinieni Shuafat. Potrivit Magen David Adom, persoanele rănite de gloanţe au în jur de douăzeci de ani şi au fost transportate la spital.

"Este vorba despre o femeie în stare critică şi un bărbat în stare gravă", potrivit aceleiaşi surse. A treia persoană a fost rănită de schije şi a primit îngrijiri la faţa locului, a adăugat purtătorul de cuvânt al poliţiei, fără alte detalii. Un corespondent al agenţiei France Presse a văzut o femeie în uniforma forţelor de securitate primind îngrijiri într-o ambulanţă.

"Forţele de poliţie caută în prezent un suspect care a fugit" de la locul atacului, a indicat poliţia. Un elicopter şi forţe speciale participă la căutarea fugarului. Premierul israelian, Yair Lapid, a denunţat acest atac despre care a spus că este "grav". "Terorismul nu va învinge, suntem puternici chiar şi în această seară dificilă", a spus el într-un comunicat.

Întreaga zona a fost izolată de poliţie. Zeci de ofiţeri au fost desfăşuraţi în jurul punctului de control şi în interiorul taberei de refugiaţi. În nordul Cisiordaniei ocupate, doi adolescenţi palestinieni au fost ucişi de gloanţe sâmbătă mai devreme într-un nou raid al armatei israeliene, potrivit unei surse oficiale palestiniene. Ierusalimul de Est este sectorul oriental al Oraşului Sfânt ocupat de Israel din 1967. Palestinienii doresc să facă din Ierusalimul de Est capitala unui viitor stat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.