Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ies la iveală detalii neștiute - Karl Lagerfeld se lupta cu o boală grea! Cauza morții celebrului designer a fost dezvăluită

thefamouspeople.com
Karl Lagerfeld

Directorul artistic al casei de modă Chanel Karl Lagerfeld a murit, marţi, la vârsta de 85 de ani. El suferea de cancer pancreatic, potrivit Daily Mail, citat de presa franceză, scrie news.ro.

După ce a petrecut 36 de ani în fruntea casei Chanel, a lucrat pentru Fendi şi a creat propria marcă, Karl Lagerfeld a decedat la vârsta de 85 de ani. Un simbol al stilului pe care toată lumea îl credea nemuritor, scrie revista Voici.

Supranumit "Kaiserul" modei, Lagerfeld s-a stins la spitalul american din Neuilly-sur-Seine, după ce a fost internat de urgenţă cu o zi înainte de moartea sa.

Sănătatea creatorului a îngrijorat pe toată lumea în ultimele luni. Dacă la inaugurarea luminilor de Crăciun de pe Champs-Elysées, în noiembrie 2018, a fost prezent, la prezentarea colecţiei Chanel de la Săptămâna modei haute-couture din 21 ianuarie el nu a mai putut participa. O premieră pentru cel care apărea întotdeauna la sfârşitul prezentărilor de modă, absenţă pe care Chanel a justificat-o prin oboseală.

ULTIMA ORĂ - Tudorel Toader, față în față cu Liviu Dragnea. Ministrul Justiției a făcut cărare la Parlament

Dacă sănătatea sa s-a degradat în cursul ultimelor luni, originea declinului său este de acum cunoscută. Potrivit unei surse care a vorbit pentru Daily Mail, Karl Lagerfeld suferea de cancer la pancreas: "Nu a abandonat niciodată lupta contra bolii şi a fost curajos. Karl avea un mod de viaţă foarte sănătos, era mândru de asta. Să aflu că suferea de cancer la pancreas a fost un adevărat şoc", a precizat aceeaşi sursă.

Cel mai cunoscut creator de modă din lume, Karl Lagerfeld a fost un personaj warholian, din punct de vedere politic incorect, francofil în acelaşi timp despotic şi sensibil, care a făcut din modă un show planetar, scrie Le Figaro.

În istoria modei, Lagerfeld lasă moştenire o admirabilă creaţie: pe el însuşi. Costum negru, părul grizonant prins în coadă Ludovic XV, cu guler Weimar, ochelari negri Beverly Hills, mănuşi, el şi-a creat o imagine recognoscibilă, de star pop, un produs pur. În universul modei, el a fost o anomalie. Pentru prima dată şi fără îndoială unic, un octogenar a fost trendy în ochii celor mai tinere fete. De la colecţia creată pentru H&M, notorietatea sa a depăşit-o pe cea a lui Coco Chanel. Copilul răsfăţat al lui Chanel şi al lui Andy Warhol, el îi datorează celebritatea unuia şi ştiinţa de a multiplica celuilalt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.