Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ies la iveală informații terifiante: Ce făceau, în beznă, pasagerii de pe Titan înainte ca submersibilul să facă implozie

titan

Cinci călători au urcat în submersibilul Titan în speranța de a se alătura celor câtorva persoane care au văzut de aproape epava Titanicului. Dar, în câteva ore, mesajele lor text au încetat să mai vină.

Într-un extins articol, The New York Times relatează despre pregătirile și, cel mai probabil, ultimele clipe din viață ale celor cinci pasageri implicați în tragicul eveniment al expediției spre epava Titanicului, inclusiv mărturia soției miliardarului britanic decedat împreună cu fiul său.

Ultima dată când Christine Dawood i-a văzut pe soțul ei, Shahzada, și pe fiul lor, Suleman, erau niște ”pete” în Atlanticul de Nord, plutind pe o platformă la aproximativ 643 de kilometrii de uscat. Era Ziua Tatălui, 18 iunie, iar ea a urmărit de pe nava de sprijin cum se urcau într-o ambarcațiune submersibilă de 7 metri, numită Titan.

Christine Dawood, soția lui Shahzada și mama lui Suleman, care se afla și el pe vas, a relatat că au primit echipament special conceput de OceanGate, inclusiv costume impermeabile, pantaloni rezistenți la apă, cizme cu vârf de oțel și căști. Cei doi au avut aproape de a rata expediția după ce primul lor zbor de la Toronto la St. John's din Newfoundland a fost anulat și al doilea zbor a avut întârziere.

Ascultau muzică înainte ca submersibilul să facă implozie

Familia britanică cu origini pakistaneze i-a întâlnit pe Stockton Rush și soția sa într-o cafenea din Marea Britanie în februarie, unde au discutat despre designul și siguranța submersibilului. În zilele anterioare morții lor, pasagerii au participat la întâlniri și prezentări la bordul navei-mamă a submersibilului, Polar Prince, care anterior fusese un spărgător de gheață al Gărzii de Coastă canadiene. Pasagerilor li s-a spus să mănânce puțin în ziua precedentă scufundării și să nu bea cafea în dimineața respectivă.

De asemenea, li s-a cerut să își încarce melodiile preferate pe telefon pentru a fi redarea prin intermediul unui difuzor Bluetooth în timpul scufundării, cu excepția muzicii country, deoarece Stockton Rush a insistat să nu fie inclusă. Li s-a mai spus să poarte șosete groase și o căciulă, deoarece temperatura ar fi scăzut odată cu coborârea submersibilului în adâncurile oceanului. Cei cinci au fost, de asemenea, avertizați că s-ar putea uda picioarele din cauza condensului care se forma pe podea.

Ce au văzut în timpul scufundării

În timpul scufundării, victimele ar fi putut vedea doar creaturi marine bioluminiscente prin hubloul îngust pe drumul către epava Titanicului, în timp ce proiectoarele erau oprite pentru a economisi bateria, până când submersibilul ajungea pe fundul oceanului.

Rush, pilotul, stătea în mod obișnuit în spatele submersibilului, departe de hublou, în timp ce ceilalți pasageri erau așezați cu spatele la pereții curbați. Potrivit New York Times, submersibilul cobora în mod obișnuit cu aproximativ 25 de metri pe minut, astfel încât pasagerii nu simțeau niciun fel de mișcare.

Ziarul american a raportat și că mai multe misiuni ale submersibilului Titan au fost anulate în comparație cu cele finalizate. Primele patru scufundări OceanGate din acest an nu au atins epava Titanicului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.