Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ies la iveală noi detalii despre bătălia pentru Kiev: Conducerea aeroportului Antonov, suspectată de trădare

Antonov-225 Mriya

Fostul șef al Întreprinderii de Stat Antonov, adjunctul său și șeful unității de securitate a aviației sunt bănuiți că au împiedicat armata ucraineană să securizeze aeroportul Hostomel în ajunul războiului total al Rusiei, potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), notează The Kyiv Indpendent.

Obstrucționarea apărării aeroportului a dus la preluarea pentru scurt timp de forțele ruse de controlul aeroportului și al comunităților învecinate, pe 24 februarie 2022, iar aeronava Antonov 225 Mriya a fost distrusă, a spus SBU.

Anchetatorii SBU au stabilit că din ianuarie până în februarie 2022, suspecții au interzis în mod intenționat armatei ucrainene să construiască fortificații și bariere defensive în jurul aeroportului.

Aeroportul Hostomel este situat la 10 kilometri nord de Kiev și a devenit punctul de vedere al ofensivei inițiale de la Kiev a Rusiei în februarie 2022. Aeroportul a fost reluat de forțele ucrainene la scurt timp după ce forțele aeriene ruse au încercat să securizeze aeroportul.

Fostul șef al Întreprinderii de Stat Antonov și șeful unității de securitate a aviației au fost reținuți, a spus SBU. Adjunctul fostului șef este în prezent căutat de autorități.

Serhiy Bychkov, șeful companiei de producție și servicii de avioane Antonov, a fost demis din funcție în martie 2022, după ce a fost acuzat public că a obstrucționat apărarea ucraineană.

Dacă vor fi găsiți vinovați, toți cei trei suspecți riscă până la 15 ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.