Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ieşirea Carrefour de pe piaţa din China aplaudată de investitori

clearlyveg.com
carrefour

Acţiunile Carrefour au crescut luni după anunţul privind vânzarea a 80% din operaţiunile sale din China, investitorii salutând decizia grupului francez de a ieşi de pe această piaţă unde nu a putut să se adapteze la competiţia acerbă a rivalilor chinezi şi la tranziţia sectorului de distribuţie spre comerţul electronic, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

În jurul orei 12.05 GMT, acţiunile Carrefour erau în creştere cu 1,1% până la 17,19 euro, după ce la deschiderea şedinţei de tranzacţionare au înregistrat un avans de 2,5%.

Prezent în China din 1995, Carrefour a anunţat duminică vânzarea a 80% din operaţiunile sale chineze către retailerul chinez de electronice Suning.com pentru 620 milioane euro.

Carrefour China, care operează 210 de hypermarketuri şi 24 de magazine de proximitate, a avut în 2018 vânzări nete de 3,6 miliarde euro şi un profit operaţional de 66 milioane euro.

Citește și: Anunț important al Vioricăi Dăncilă! Ce se va întâmpla cu Mugur Isărescu

Acordul convenit cu Suning evaluează operaţiunile Carrefour din China la 1,4 miliarde euro, incluzând datoriile, adică de 21 de ori mai mare decât EBITDA, ceea ce în opinia analiştilor de la Bernstein reprezintă o evaluare "foarte bună". Analiştii adaugă că acest acord ar putea avea un impact pozitiv de 3%-4% asupra rezultatelor Carrefour.

Şi rivalii Carrefour se confruntă cu dificultăţi în afacerile lor din China. În 2013, grupul britanic Tesco a renunţat să meargă singur în China, unificându-şi afacerile cu cele ale unei companii de stat în schimbul unei poziţii de partener minoritar. În 2016, grupul american Wal-Mart şi-a vândut magazinul online din China în schimbul unei participaţii la JD.com, a doua mare firmă de e-commerce din China. În sfârşit, anul trecut, gigantul chinez Alibaba a preluat o participaţie la Sun Art, principalul operator de hypermarketuri din China, companie la care grupul francez Auchan este principalul acţionar.

Citește și: Scandal uriaș! Apare numele fratelui Laurei Codruța Kovesi

Carrefour a demarat un plan pe cinci ani care vizează reducerea costurilor şi a numărului de locuri de muncă, majorarea investiţiilor în e-commerce şi încheierea unui parteneriat în China, în ideea de a stimula profitul şi veniturile pentru a putea concura cu distribuitorul online Amazon.

În România, Grupul Carrefour numără 303 magazine, dintre care 32 de hipermarketuri 'Carrefour', 218 supermarketuri (203 magazine 'Market' şi 15 magazine 'Express Orange'), 42 magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact' şi un magazin de comerţ online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.