Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iga Światek își donează premiul de la Ostrava unei organizații de sănătate mintală din Polonia

eurosport.com
Iga Swiatek

Iga Światek, numărul unu mondial în tenisul feminin, a anunțat că va dona premiul încasat în finala de duminică de la Agel Open de la Ostrava unei organizații poloneze de sănătate mintală, anunță Mediafax.

Poloneza în vârstă de 21 de ani, care a câștigat deja trei titluri de Mare Șlem - Openul Franței în 2020 și 2022 și US Open în 2022 - a făcut această promisiune în timpul interviului pe teren, după înfrângerea în trei seturi în fața favoritei locale Barbora Krejcikova.

Światek, care a fost sinceră și deschisă cu privire la munca sa cu psihologul sportiv Daria Abramowicz, după victoria sa de la Roland Garros în 2020, a donat pentru prima dată banii din premii unei organizații de caritate pentru sănătate mintală anul trecut, în timpul BNP Paribas Open, în onoarea Zilei Mondiale a Sănătății Mintale, care este sărbătorită anual la 10 octombrie.

În timp ce Swiatek nu a anunțat încă ce organizație de caritate va primi contribuția, ea spune că are câteva în minte și a explicat raționamentele sale pentru gestul său în conferința de presă de după meci.

„Mi-am dorit foarte mult să joc bine aici pentru a avea o sumă mare de bani de donat... și sunt destul de fericită că am putut face asta", a spus Swiatek.

"Chiar vreau să sensibilizez lumea și să le spun oamenilor că pot folosi ajutorul dacă au nevoie de el sau să îi ajute pe alții dacă au resurse.

Sunt destul de fericită să îmi folosesc poziția în acest fel".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.