Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iga Swiatek, atac la politica Comitetului Internațional Olimpic

eurosport.com
Iga Swiatek

Iga Świątek, jucătoarea poloneză de tenis feminin numărul unu mondial, a declarat că politica Comitetului Internațional Olimpic (CIO) privind permiterea sportivilor ruși și bieloruși să concureze la nivel internațional este "destul de confuză".

În martie anul trecut, în urma invaziei din Ucraina, CIO a recomandat federațiilor internaționale să nu permită sportivilor ruși sau belaruși să participe la competițiile lor, ceea ce i-a determinat pe mulți să emită interdicții.

Dar anul acesta, poziția CIO s-a schimbat până în punctul în care și-a modificat îndrumările, permițând sportivilor ruși și belaruși să participe la competiții internaționale în calitate de neutri, deși nu s-a luat încă nicio decizie cu privire la participarea la Paris 2024.

"În acest moment, situația este destul de complicată, deoarece la începutul războiului nu au existat multe decizii într-un singur sens", a declarat Świątek, conform tennisuptodate.

"La început ei (sportivii ruși și bieloruși) au fost oarecum interziși în alte sporturi, nu în tenis", a spus Świątek.

"Apoi s-a schimbat puțin și începe să li se permită, ceea ce este destul de derutant, pentru că simt că nu s-a schimbat nimic în Ucraina, iar orașele sunt în continuare atacate.

"Mulți sportivi ucraineni luptă în război și își pierd viața. Este sfâșietor.

"Sper doar că, indiferent de deciziile care vor fi luate, sportul va fi capabil să unească oamenii și să nu îi despartă.

"Dar există tensiuni, așa că s-ar putea să fie complicat și greu de făcut.

"Dar știți, eu, ca simplu atlet, nu am o influență totală asupra a ceea ce se întâmplă, așa că trebuie să concurăm cât mai bine, indiferent de circumstanțe."

Iga Świątek a câștigat duminică turneul de la Stuttgart, învingând-o în finală pe bielorusa Aryna Sabalenka, actualmente numărul 2 mondial în circuitul WTA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.