Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iga Swiatek, pregătită să-şi apere locul de numărul 1 mondial şi să 'reziste presiunii'

wikipedia
iga swiatek

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, care va reveni vineri în competiţie, în United Cup, a declarat că este pregătită să "reziste presiunii" şi să-şi apere locul de număr 1 mondial în clasamentul WTA, pe care şi l-a asigurat prin câştigarea Turneului Campioanelor de la Cancun, în Mexic, informează site-ul WTA, citat de radioteleviziunea belgiană RTBF

Iga Swiatek va participa alături de compatriotul său Hubert Hurkacz în United Cup, competiţie de tenis pe echipe mixte care substituie Hopman Cup şi va începe vineri în oraşele australiene Perth şi Sydney, potrivit Agerpres.

"Să câştig meciurile de la Cancun cu toată acea presiune pentru clasament mi-a dat multă încredere", a afirmat jucătoarea în vârstă de 22 de ani într-o conferinţă de presă.

"Am învăţat multe despre mine. Abia aştept să revin, dar vreau să o iau pas cu pas. Cu siguranţă sunt mai pregătită decât anul trecut să fac faţă presiunii de a fi numărul 1 mondial", a spus Swiatek.

2024 este şi un an olimpic, ceea ce pentru Swiatek are o conotaţie aparte, deoarece tatăl său, Tomasz, a concurat la Jocurile Olimpice din 1988 la canotaj.

La Tokyo, tânăra poloneză a fost eliminată în turul al doilea de spaniola Paula Badosa. "Presiunea era uriaşă", îşi aminteşte Swiatek, nerăbdătoare să participe din nou la JO, pe zgura de la Roland Garros, unde a câştigat de trei ori turneul de Mare Şlem (2020, 2022 şi 2023).

"După ce am fost învinsă de Paula, am plâns, a fost o întreagă poveste. De data asta, va fi puţin diferit. Voi cunoaşte locurile. Va fi pe suprafaţa mea preferată. Pe de altă parte, şi aşteptările vor fi mai mari. Va trebui să fac acelaşi fel de muncă ca la toate celelalte turnee, dar nu mă voi minţi spunând că va fi uşor sau la fel pentru că neapărat va fi puţin diferit", a continuat poloneza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.