Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iga Swiatek s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros

eurosport.com
Iga Swiatek

Iga Swiatek, numărul unu mondial, va juca peste două zile pentru al patrulea titlu de Grand Slam, și al treilea la Roland Garros, după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia, cap de serie numărul 14, cu 6-2, 7-6(7), în a doua semifinală de joi, pe terenul Philippe-Chatrier.

La fel ca în 2020, când a câștigat primul său titlu de Grand Slam, ca număr 54 mondial, fără să fie cap de serie, Swiatek nu a cedat niciun set în drumul spre finală. Sâmbătă, ea o va înfrunta pe cehoaica Karolina Muchova, care a salvat o minge de meci într-o revenire emoționantă de 3 ore și 13 minute în fața Arynei Sabalenka, cap de serie nrumărul 2, scrie Mediafax.

Victoria lui Swiatek, coroborată cu înfrângerea lui Sabalenka, face ca poloneza să își păstrele locul de lider mondial în clasament după încheierea Roland Garros, indiferent de rezultatul împotriva lui Muchova.

Deși a ajuns la 12-0 la seturi după victoria în 2 ore și 9 minute, Swiatek a fost cel mai aproape de a pierde un set în fața lui Haddad Maia. Ea a salvat o minge de set în tiebreak-ul setului al doilea, și a fost prima dată în turneu când a pierdut opt game-uri în cele șase meciuri pe care le-a disputat până acum în aceste două săptămâni.

Haddad Maia, care a învins-o pe Swiatek în trei seturi pe hard vara trecută, la Toronto, a avut un avans de 5-3 în tiebreak și a avut o șansă de a prelungi meciul la 6-5. Brazilianca s-a impus după un set pierdut în turul al patrulea și în sferturile de finală, a devenit prima femeie din țara sa care ajunge în semifinalele Roland Garros. Ea a condus cu 3-1 în setul al doilea și a avut, de asemenea, trei mingi de break pe serviciul lui Swiatek la 4-4

După ce a egalat scorul întâlnirilor directe cu Haddad Maia, Swiatek va încerca să facă același lucru împotriva lui Muchova. Cehoaica a câștigat singura lor întâlnire anterioară cu 4-6, 6-1, 6-4 la Praga, în urmă cu patru ani - când Swiatek avea 17 ani și se afla pe locul 95 în lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.