Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iga Swiatek se retrage de la Miami: jucătoarea acuză probleme de sănătate

Sky Sports
Iga Swiatek

Iga Swiatek, campioana în exercițiu, a anunțat miercuri că se retrage de la turneul Masters 1000 Miami Open 2023, din cauza stării de sănătate. După înfrângerea din semifinala de la Indian Wells, tânăra poloneză a recunoscut că a fost deranjată de o accidentare.

În turul al doilea al competiției, Swiatek urma să înceapă împotriva aceleiași adversare ca la Indian Wells, Claire Liu.

În continuare, numărul 1 mondial urma să concureze și la Billie Jean King Cup, în meciul Poloniei cu Kazahstan, dar cel mai probabil va rata și această competiție, deoarece accidentarea sa la coaste va avea nevoie de ceva mai mult timp pentru a se vindeca.

După aceea, Swiatek ar trebui să își apere titlul la Porsche Tennis Grand Prix 2023 de la Stuttgart. Anunțând retragerea de la Miami Open 2023 într-un comunicat, ea a scris

"Știți că la și după Doha m-am luptat cu o infecție puternică. Mi s-a permis să joc, dar un episod puternic de tuse dură a dus la o accidentare la coaste. Am încercat să o gestionăm și să continui să joc atât timp cât a fost sigur pentru mine".

"În ultimele zile am făcut investigații, iar medicul meu mi-a comunicat diagnosticul. Din păcate, încă simt mult disconfort și durere și nu pot concura."

Campioana în exercițiu s-a declarat cu adevărat dezamăgită că ratează o a doua etapă a dublei Sunshine, dar a subliniat că este important să aibă grijă de sănătatea ei.

"Vă voi ține la curent cu privire la locul unde voi juca în continuare, pentru că depinde de procesul meu de recuperare și de recomandarea echipei mele medicale. Am cea mai bună echipă în spatele meu, avem nevoie doar de ceva timp pentru a face față accidentării. Este o decizie cu adevărat dificilă să nu joc la Miami și la BJKC, dar sănătatea este cea mai importantă."

"Sunt recunoscător că aceasta este prima problemă de sănătate de mult timp și că am putut concura în formă perfectă atât de mult timp, dar așa e în sport, se întâmplă uneori, fără controlul nostru. Este timpul să acceptăm și să ne însănătoșim cât mai repede posibil."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.