Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGI: Circa 8.000 de cereri de azil şi 41.700 de permise de şedere, emise de poliţişti în primele 9 luni

igi imigrari

IGI: Circa 8.000 de cereri de azil şi 41.700 de permise de şedere, emise de poliţişti în primele 9 luni

Circa 8.000 de cereri de azil şi 41.700 de permise de şedere pentru beneficiarii de protecţie temporară au fost emise de poliţiştii de imigrări în primele nouă luni ale anului.

"În domeniul azilului, în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie, la nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări au fost înregistrate aproximativ 8.000 de cereri de azil. Cele mai multe au fost depuse de cetăţenii din Bangladesh - 2.478, apoi de cei din Siria - 1.264, Pakistan - 1.094, Nepal - 650 şi Sri Lanka - 413" informează un comunicat al IGI transmis, luni, AGERPRES.

În perioada de referinţă, poliţiştii de imigrări au emis 41.766 de permise de şedere pentru beneficiarii de protecţie temporară.

"Reamintim că cererea de azil poate fi depusă de oricare străin aflat pe teritoriul României sau într-un punct pentru trecerea frontierei. O persoană este considerată solicitant de azil din momentul manifestării de voinţă, exprimate în scris sau oral, în faţa autorităţilor competente, din care să rezulte că aceasta solicită protecţia statului român", arată sursa citată.

Cererile de azil se depun personal de către străinii aflaţi pe teritoriul României sau într-un punct de control pentru trecerea frontierei de stat. În cazul străinilor minori, cererile de azil pot fi depuse de reprezentantul legal.

Minorii care au împlinit vârsta de 14 ani pot depune cereri de azil în nume propriu.

Dacă un străin se adresează cu o cerere/memoriu/petiţie în care menţionează că doreşte o formă de protecţie în Romania, i se comunică în scris că este necesar să se prezinte personal la autorităţile competente să primească astfel de cereri.

Cererile de azil depuse în afara teritoriului României nu sunt admise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.