Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGI: Peste 40 de cetăţeni străini - depistaţi în situaţii ilegale, în ultimele patru zile

Romania TV
politie-frontiera-migranti-imigranti

Peste 40 de cetăţeni străini au fost depistaţi în situaţii ilegale pe teritoriul României, în ultimele patru zile, a informat, vineri, Inspectoratul General pentru Imigrări.

Potrivit unui comunicat al IGI transmis AGERPRES, în perioada 23 - 26 octombrie, poliţiştii de imigrări au înregistrat 1.429 de cereri de obţinere a avizelor de angajare în muncă, iar alte 1.768 de astfel de documente au fost aprobate.

"Cetăţenilor străini le-au fost emise 1.453 permise de şedere temporară şi pe termen lung, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă 194 din 2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. 1.538 de cereri de prelungire a dreptului de şedere au fost înregistrate. De asemenea, alte 437 de permise de şedere au fost emise pentru beneficiarii protecţiei temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2.001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecţiei temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, şi măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane şi suportarea consecinţelor acestei primiri", se precizează în comunicat.

Totodată, sursa citată arată că poliţiştii de imigrări, în cooperare cu poliţişti din cadrul structurilor cu atribuţii în domeniu (Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Inspectoratul General al Jandarmeriei Române), au depistat 42 de străini în situaţii ilegale, cinci dintre aceştia fiind introduşi în centrele de cazare a străinilor luaţi în custodie publică, până la îndepărtarea de pe teritoriul ţării noastre.

Au fost efectuate 140 de activităţi specifice de control, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 213 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 105.525 lei, menţionează IGI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.