Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ignorată de Angela Merkel, România e sărită dintr-o altă schemă strategică importantă

facebook.com
iohannis ciolos

Angela Merkel va întreprinde un turneu în mai multe state europene, o ofensivă diplomatică pentru pregătirea summitului european ce va avea loc pe 16 septembrie, la Bratislava. Cancelarul Germaniei va merge în state ca Franța și Italia, dar și în cele din zona baltică, precum și în Polonia. România nu e pe lista lui Merkel, dar nici pe lista unei alte scheme strategice importante.

Franţa a confirmat luni organizarea, la începutul lui septembrie, a unei ''reuniuni a Europei de Sud'' , la iniţiativa premierului grec, Alexis Tsipras, şi la care va asista preşedintele francez, Francois Hollande, relatează AFP.

Citește și: Deontologie, nene! BBC a transmis, în direct, o partidă de sex: Reporterul spunea că cei doi citesc o carte / VIDEO

''La începutul lui septembrie va avea loc o reuniune a Europei de Sud ce a fost propusă de către premierul grec, Alexis Tsipras, şi pe care Francois Hollande a acceptat-o'', a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Stephane Le Foll.

O sursă guvernamentală greacă declara la începutul lui august pentru AFP că Grecia pregăteşte un summit al ţărilor din sudul Europei, consacrat discutării unor probleme referitoare la economie şi migraţie. Reuniunea ar putea avea loc pe 9 septembrie. Sunt invitate Ciprul, Franţa, Malta, Italia, Portugalia şi Spania.

Citește și: A luat argintul la Olimpiadă, acum riscă să fie arestat: Motivul este cel mai CIUDAT din lume

Grecia se confruntă cu o criză economică de şase ani şi supravieţuieşte datorită împrumuturilor de la creditorii săi. Recent, ea a trebuit să facă faţă şi unui flux de migranţi fără precedent, care a determinat-o, de asemenea, să facă apel la ajutorul Uniunii Europene, titrează agerpres.ro.

Citește și: Pomelnicul hotelurilor de lux detinute de Biserica Ortodoxa Romana! Patriarhia face milioane de euro din spatiile de cazare din Romania si strainatate

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.