Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon a explodat de după gratii: Am devenit ținta justiției politice. M-au arestat ca lumea să uite de prețurile mari. Credeți că oamenii nu își dau seama?

captură facebook
Igor Dodon arest

Fostul șef de stat și președintele de onoare al socialiștilor, Igor Dodon, a venit cu o reacție după ce a fost reținut pentru 72 de ore și dus în izolatorul CNA. Dodon scrie că „Maia Sandu și PAS nu pot conduce țara și arestul său nu va schimba nimic, transmite Știri.md:

„Stimați colegi, prieteni, dragi cetățeni. Astăzi a fost o zi încordată pentru mine și pentru familia mea. Înțelegeți cu toții asta și știți de ce.

Nu e prima dată când am devenit ținta unei justiții regizate și dirijate politic. În ultimii ani au fost multe atacuri și am trecut prin diferite campanii de calomniere și de acuzații nefondate.

Totuși, niciodată nu s-a procedat într-un mod atât de vădit denigrator ca azi, când anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini sau pur și simplu au manipulat abil cu diferite date, cu scopul de a crea anumite reacții negative la public.

Îmi pare rău că s-a procedat în așa mod. Până și în politică trebuie să existe omenie și e grav dacă această omenie a fost sacrificată de dragul unor răfuieli personale cu un lider al opoziției.

Stimați cetățeni, vreau să vă asigur că pentru fiecare element care prezintă interesul procurorilor eu am explicațiile și justificările necesare, pentru a înlătura orice suspiciune sau bănuială de corupție și ilegalitate.

Acesta e un dosar politic cusut cu ață galbenă. Și sunt sigur că o judecată corectă și necontrolată politic îmi va da dreptate.

Eu înțeleg foarte bine graba cu care guvernarea a decis să mă ancheteze și să mă rețină. Eu nu mă voi lega de simbolismul acestei zile, ci voi privi lucrurile într-un context mai larg.

Maia Sandu și PAS nu pot deloc gestiona situația economică și socială din țară. Asta o înțelege toată lumea, chiar și cei din PAS.

Totul se scumpește, totul se dărâmă, tinerii continuă să emigreze, popularitatea guvernării iarăși a început să scadă, iar partenerii externi le cer să facă cedări serioase privind suveranitatea țării și privind securitatea economică.

Totodată, cetățenii se arată tot mai indignați de aceste crize în lanț, ei nu vor ca Moldova să fie parte a conflictului militar și sunt gata să iasă la proteste masive, pentru a cere încetarea acestor „vremuri nebune” și pentru a cere revenirea la normalitate.

În aceste condiții, aflată în impas, guvernarea a procedat așa cum proceda regimul lui Plahotniuc – a identificat principala forță a opoziției, principalul lider cu credibilitate politică și au lovit cu toată forța, prin abuz al justiției, prin hărțuire, prin plasare în arest și prin denigrare mediatică. Guvernarea îl înlătură pe cel de care se teme.

Dar voi credeți oare că oamenii nu își dau seama că vreți să lăsați țara fără opoziție, ca într-o dictatură

Voi credeți că oamenii nu își dau seama că tot acest show cu mascați s-a făcut și cu scopul de a distrage atenția cetățenilor de la criza în agricultură, de la prețuri și tarifuri înalte, de la sărăcie și de la incompetența și iresponsabilitatea guvernării PAS?

Toți, totul înțeleg. Oamenii simpli sunt mai deștepți decât mulți dintre voi, care stați azi prin Parlament sau ministere.

Și ce dacă m-ați arestat azi? De mâine vor scădea prețurile, se vor mări pensiile și salariile și vor veni în sfârșit "vremurile bune" promise?

Veți vedea că vor trece câteva zile sau câteva săptămâni și oamenii iarăși o să ceară de la voi o viață mai bună, nu promisiuni și cai galbeni pe pereți.

Și eu sunt sigur că toți colegii mei din Partidul Socialiștilor vor ști să fie alături de cerințele și de revolta cetățenilor. Cu fermitate și cu determinare politică, noi am scăpat de regimul lui Plahotniuc, care a capturat statul. Tot prin poziție fermă și prin curaj vom pune la respect și vom înlătura, dacă trebuie, regimul PAS, care distruge țara.

Eu aici voi rezista. Voi, stimați colegi, rezistați acolo unde sunteți, la libertate, și demonstrați că sunteți cea mai importantă forță politică din interiorul țării. Demonstrați că sunteți forța care nu va ceda neutralitatea, suveranitatea țării nimănui și că sunteți atenți la vocea poporului.

Moldova are Viitor! Iar noi în această luptă vom avea Victoria de partea noastră.

P.S. Acest mesaj a fost transmis prin intermediul avocaților mei”, a menționat Dodon.

„S-ar putea să fiu lipsit de posibilitatea sau dreptul de a comunica o vreme cu voi, dar fiți siguri că sunt cu gândul alături de toți cei care îmi sunt dragi, sunt cu gândul alături de toți cetățenii Republicii Moldova, care așteaptă revenirea țării la normalitate”, a mai adăugat Dodon.

Știri.md amintește că procurorii în comun cu CNA și SIS au descins astăzi dimineață cu percheziții la domiciliul fostului șef de stat, Igor Dodon, fiind suspectat pe mai multe capete de acuzare.

„Un show de doi bani cu învinuiri grave și neprobate. Atunci când o guvernare nu e în stare să conducă țara, luptă cu opoziția, un cadou de ziua Maiei Sandu”, a comentat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a confirmat pentru Deschide.MD reținerea pentru 72 de ore a ex-președintelui Igor Dodon.

În cele din urmă, Igor Dodon a fost scos de acasă și escortat în izolator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.