Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon a numit noul procuror general al Republicii Moldova

thewire.org.au
justitie

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat vineri decretul de numire a lui Alexandr Stoianoglo în funcţia de procuror general al republicii, informează Radio Chişinău, potrivit Agerpres.

Într-un mesaj pe contul sau de Facebook, Igor Dodon susţine că numirea procurorului general este un moment mult aşteptat de societate, în vederea depăşirii impasului atestat în raport cu instituţia procuraturii.

Potrivit lui Igor Dodon, noul procuror general ar urma să se concentreze în special pe dosarele de rezonanţă referitoare la devalizarea sistemului bancar şi altor infracţiuni economice care au tulburat sistemul financiar-bancar al Republicii Moldova, dar şi cele cu privire la concesionarea bunurilor statului, în special a Aeroportului Internaţional Chişinău.

Imediat după semnarea decretului, preşedintele Dodon l-a prezentat pe noul procuror general funcţionarilor instituţiei pe care o va conduce. Preşedintele s-a arătat ferm convins că Stoianoglo este un bun profesionist şi "ştie ce are de făcut'. "Va avea suportul instituţiei prezidenţiale', a subliniat Dodon.

Întrebat cum comentează declaraţiile făcute de deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Igor Grosu, potrivit căruia Alexandr Stoianoglo ar fi un "procuror general convenabil' pentru preşedintele Dodon, şeful statului a ţinut să sublinieze că Alexandr Stoianoglo a fost desemnat, în prima etapă, drept candidat la această funcţie de către guvernul condus de Maia Sandu şi "a trecut de filtrele agreate de fostul guvern'.

Igor Dodon a mai afirmat că nu s-a întâlnit cu Stoianoglo pe parcursul ultimelor luni şi nu are niciun fel de relaţii cu noul procuror general al Republicii Moldova.

La rândul sau, Alexandr Stoianoglo a declarat că primul lucru care-l va întreprinde este să examineze situaţia din cadrul instituţiei şi a venit cu un mesaj pentru oamenii de afaceri. Astfel, el a declarat că începând de săptămâna viitoare Procuratura nu va interveni în activitatea agenţilor economici, "nu vor fi show-uri cu mascaţi' şi reţineri abuzive, iar dosare vor fi deschise numai în baza materialelor Serviciului Fiscal de Stat.

În acest context, Igor Dodon a ţinut să completeze declaraţiile noului procuror general, precizând că este vorba de cazurile când agenţii economici erau şantajaţi cu dosare penale de către procurori şi obligaţi să înregistreze afacerile proprii pe numele membrilor Partidului Democrat (PD), potrivit Radio Chişinău.

De asemenea, Alexandr Stoianoglo a afirmat că în următoarele zile vor fi numiţi adjuncţii la Procuratura Generală. Noul procuror general nu a vrut să spună dacă Dumitru Robu, care a asigurat interimatul conducerii instituţiei, se va regăsi în echipa sa

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.