Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon a numit un candidat docil pentru funcţia de premier, consideră Maia Sandu

Deschide Moldova
Maia Sandu

Fosta şefă a guvernului din Republica Moldova Maia Sandu consideră că Ion Chicu, desemnat de preşedintele Igor Dodon pentru funcţia de premier din care ea a fost demisă prin moţiune de cenzură, este "un candidat docil, care îl va asculta şi îi va îndeplini toate dorinţele' şefului statului. Mai Sandu, lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), spune că ştie câteva nume din posibilul cabinet Chicu şi afirmă că aceştia "sunt o combinaţie de oameni din Partidul Democrat şi Partidul Socialiştilor, informează Agora.md potrivit Agerpres

"Igor Dodon a numit un candidat care este docil, îl va asculta şi îi va îndeplini toate dorinţele. Ion Chicu a acuzat oficiali ai Uniunii Europene de furtul miliardului. Mă întreb dacă această numire vine să sfideze UE', s-a întrebat Sandu, în platoul postului TV8.

Maia Sandu consideră că, dacă va fi votat, guvernul Chicu va trebui să se împrumute la dobânzi foarte mari atunci când va dori să obţină asistenţă externă.

"Nu cred în guvern tehnocrat. Aţi numit echipele şi personajele cu care a lucrat Chicu: cred ca va fi o combinaţie de oameni care au fost în PD şi PSRM. Mă mir că azi nu s-a votat guvernul. Sunt foarte grăbiţi. Cred că această echipă a fost negociată o perioadă, iar acum ne va fi prezentată. Am auzit nişte nume, dar nu-mi permit să le spun. Nu ştiu cine e la Justiţie. La Economie - ştiu, dar nu dau nume', a mai adăugat fosta şefă a executivului de la Chişinău.

În guvernul Sandu, PSRM avea doi miniştri: ministrul apărării, Pavel Voicu, şi cel responsabil de domeniul reintegrării, Vasilii Şova.

Consilierul prezidenţial Ion Chicu este candidatul propus miercuri de preşedintele Igor Dodon pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de Igor Dodon într-un briefing de presă, după ce deputaţii socialişti au spus că susţin propunerea şefului statului de formare a unui guvern tehnocrat, iar negocierile cu blocul ACUM au eşuat.

Guvernul condus de Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate ce formează împreună cu Platforma Demnitate şi Adevăr condusă de Andrei Năstase Blocul electoral ACUM, a fost demis în cadrul şedinţei de marţi, 12 noiembrie, a Parlamentului de la Chişinău. Majoritatea voturilor a fost asigurată de fracţiunile Partidului Socialiştilor (PSRM) şi Partidului Democrat (PDM). Pentru moţiune au votat 63 de deputaţi, fiind necesare cel puţin 51 de voturi. Reprezentanţii Partidului Şor s-au abţinut de la vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.