Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon a tunat și fulgerat de Ziua independenței Moldovei: Țara e condusă acum de marionete

Deschide.md
Igor Dodon

Fostul președinte al Republicii Moldova, liderul Partidului Socialiștilor de opoziție, Igor Dodon, l-a numit pe șeful statului, Maia Sandu, și pe membrii Guvernului său drept marionete în mâinile jucătorilor externi.

Igor Dodon a făcut această declarație într-un interviu acordat Agenției TASS.

"Fiind marionete în mâinile jucătorilor externi, aceștia lucrează în mod deschis împotriva intereselor naționale ale statului, transformându-l într-un avanpost pentru experimente geopolitice, în avantajul sponsorilor și curatorilor occidentali. Și asta este foarte periculos" - a spus fostul președinte moldovean.

Din punctul său de vedere, acțiunile partidului de guvernământ au dus Republica Moldova în pragul unui dezastru economic, exacerbând diviziunea populației în problema cooperării cu Federația Rusă.

Cea mai mare parte a populației nu este pregătită să renunțe la relațiile cu Moscova de dragul intrării republicii în NATO, a spus politicianul moldovean. În 2020, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, pro-occidental, Maia Sandu, a devenit președinte al Republicii Moldova.

Un an mai târziu, forța sa politică a reușit să obțină majoritatea în Parlament după alegeri anticipate și să-și intensifice politica de apropiere de Uniunea Europeană și SUA.

În 2022, Republica Moldova a primit statutul de candidat la aderarea la UE alături de Ucraina. În timpul conflictului ucrainean, oficialii de la Chișinău au început să vorbească despre "amenințarea rusă" și să reducă relațiile cu CSI.

În special, în mai 2023, Maia Sandu a acuzat Rusia că încearcă să "răstoarne" autoritățile moldovenești. În același timp, opoziția, inclusiv Partidul Socialiștilor, al lui Dodon, consideră că conducerea statului acționează la ordinele "curatorilor occidentali".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.