Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon acuză: 'România vrea să înghită Republica Moldova. Asta va cauza un război civil!'

Deschide.md
Igor Dodon

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a vorbit despre pericolul unirii R. Moldova cu România. De asemenea, el a criticat iniţiativa UE de a oferi asistenţă financiară pentru modernizarea armatei Republicii Moldova.

Fostul lider moldovean consideră că Republica Moldova nu are nevoie de armament în tentativa sa de a se apăra de Rusia, deoarece Rusia mereu a recunoscut independenţa şi suveranitatea R. Moldova, inclusiv a recunoscut şi regiunea transnistreană ca parte a R. Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru presa rusă. Dodon i-a primit acasă pe jurnaliştii ruşi de la televiziunea rusă de stat, Rossia 1, cărora le-a oferit un interviu. El se află în arest la domiciliu,

Dodon s-a arătat nedumerit că UE oferă asistenţă pentru armata Republicii Moldova, în timp ce autorităţile de la Chişinău au decis să comaseze universităţile din ţară din lipsă de bani. Dodon a criticat şi obţinerea de către Moldova a statutului de ţară candidat la UE. Potrivit fostului şef de stat, Moldova nu va deveni niciodată stat membru UE, deoarece există problema transnistreană şi există autonomia Găgăuzia, regiuni care nu vor accepta acest lucru. Dodon e de părere că integrarea europeană ar putea duce la destrămarea ţării, pe motiv că cele două regiuni nu vor mai dori să se afle în componenţa Moldovei.

Dodon a vorbit şi despre şedinţa comună de la Chişinău a parlamentelor României şi Republicii Moldova. El afirmă că scopul şedinţei a fost acela de a verifica cum se va comporta societatea, în contextul unor planuri de viitor, ale României şi Occidentului, de a uni cele două ţări. Dodon spune că acest fapt demonstrează încă o dată că România „vrea să înghită” Republica Moldova, fapt ce va cauza un război civil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.