Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon afirmă că opoziţia ar trebui să o demită pe Maia Sandu şi partidul ei, care a pierdut alegerile locale

Deschide.md
Igor Dodon

Forțele politice de opoziție din Republica Moldova trebuie să lucreze împreună pentru a îi înlătura de la putere pe președintele Maia Sandu și Partidul său Acțiune și Solidaritate (PAS), după înfrângerea lor la alegerile locale de duminică, a declarat fostul președinte al republicii Igor Dodon, aflat în fruntea Partidului Socialiştilor, care a obţinut cel mai bun rezultat dintre celelalte formațiuni participante la aceste alegeri.

"Partidele de opoziție trebuie să își unească forțele pentru a obţine alegeri anticipate pentru funcţia de șef al statului și în Parlament după ce partidul de guvernământ, care o sprijină pe Sandu, a suferit o înfrângere zdrobitoare la alegeri, în ciuda resurselor administrative implicate, a încălcărilor legii, a presiunii fără precedent asupra opoziției, a închiderii unor partide și a zeci de posturi de televiziune şi alte mass-media.

Potrivit datelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, aceștia au pierdut lupta pentru funcția de primar în 30 din 36 de orașe din țară, inclusiv Chișinău și în cele două mai mari - Bălți și Orhei" - a spus Dodon, într-un interviu acordat corespondentului TASS preluat de Rador Radio România.

Conform afirmaţiilor acestuia, rezultatele votului indică faptul că "PAS a pierdut simpatia majorității alegătorilor câștigați la alegerile din 2021 din cauza eșecurilor în politica internă și externă, care au adus țara în pragul dezastrului economic".

"Alegerile desfăşurate au confirmat poziția puternică a principalei forțe de opoziție - Partidul Socialiștilor.

Candidații acesteia sunt în frunte în nouă regiuni ale țării, în șase orașe ale țării au fost aleși primari din primul tur și în alte șase regiuni ei au ajuns în turul doi. Trebuie să ne unim forțele cu alte partide de opoziție pentru a scoate țara din catastrofa în care a scufundat-o Sandu și partidul ei" - a spus Igor Dodon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.