Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon amenință cu expulzarea `pe unii ambasadori`

stiri.md
Igor Dodon

Președintele Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, amenință ambasadorii occidentali, în frunte cu Dereck Hogan, cu expulzarea din R. Moldova, pentru că s-ar implica în treburile interne. Socialistul spune că acuzațiile Occidentului că Rusia s-ar implica în treburile interne ale R. Moldova nu ar corespunde realității, transmite ziarulnational.md.

„Dacă aveam acum un guvern plenipotențiar, atunci nu avea să se întâmple așa ceva. Dar după alegeri, atunci când noi vom câștiga și vom învesti guvernul nostru, va fi necesar de expulzat cel puțin un ambasador din R. Moldova.

Unul dintre cei mai activi ambasadori, care se amestecă în treburile interne… Nu vreau ca acum să apară teze că Dodon propune expulzarea ambasadorului american sau european…

Dar unul trebuie invitat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și de întrebat de ce se bagă în asta? De făcut un avertisment… dacă face al doilea pas greșit… Toți pe urmă se vor liniști. Dar cum altfel? Da, Voronin are o asemenea experiență.

După 7 aprilie 2009 a expulzat un ambasador (Ambasadorul României Filip Teodorescu n.r.)”, a spus astăzi Dodon, în cadrul unei emisiuni de la canalul rusesc „Primul în Moldova”.

De asemenea, Dodon acuză ambasadorii occidentali că s-ar implica chiar în formarea listelor electorale ale unor partide de dreapta.

„Voi vedeți doar declarațiile făcute de unii ambasadori, dar eu știu detalii. Eu știu că unii ambasadori fac listele electorale ale formațiunii Maiei Sandu.

Fiecare candidat la funcția de deputat este verificat, iar atunci când sunt conflicte în organizațiile teritoriale unii ambasadori se implică în aplanarea acestora. De exemplu, noi știm ce s-a întâmplat recent la Strășeni în organizația teritorială PAS.

Un ambasador, un ditamai ambasador, nu voi spune al cărei țări, încearcă să calmeze spiritele în teritoriu. Se duce acolo și le spune membrilor de partid ce să facă.

Le spune că lista cu primii 20-30 de candidați trebuie să rămână așa, iar drept răsplată vor primi ceva. Așa că atunci când auzim de la ei că Rusia se implică… Băieți, în comparație cu ce faceți voi… restul sunt păpădii. Trebuie de luptat cu asta și vom face după alegeri”, a amenințat Dodon.

Acesta a mai adăugat că americani ar fi instruit trollii care lucrează pe rețelele de socializare pentru PAS. „Numai în Chișinău sunt câteva sute”, a acuzat Dodon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.