Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon, după ce a fost SUSPENDAT, din nou, din funcția de președinte: 'Îndemnăm poporul la o mobilizare fără precedent și ieșirea la proteste pașnice'

facebook
dodon

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a decis suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcția de președinte al țării, în urma refuzului acestuia de a dizolva parlamentul, conform unui comunicat emis duminică de CCM.

Interimatul va fi asigurat de prim-ministrul Pavel Filip, care este obligat să dizolve Parlamentul, conform deciziei CCM.

Citește și: Exploziv! De unde a fost dată afară ‘soacra’ lui Liviu Dragnea

În urma suspendării din funcție, președintele Igor Dodon a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care critică Partidul Democrat și se cere ajutorul comunității internaționale.

„Din câte vedem, Partidul Democrat nu intenționează să transmită pe cale pașnică puterea majorității parlamentare legitime și guvernului legal. Și aceasta, în pofida faptului că procesele de ieri din parlament și noul guvern format au fost susținute de majoritatea cetățenilor și au fost recunoscute de partenerii noștri externi din Vest și din Est. În această situație, noi nu avem o altă soluție decât să ne adresăm comunității internaționale cu îndemnul de a deveni intermediari în procesul de transmitere pașnică a puterii și/sau să îndemnăm poporul Moldovei la o mobilizare fără precedent și ieșirea la proteste pașnice”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Șocant! Directivă clară primită de gardienii lui Liviu Dragnea de la Rahova .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.