Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon face declarații PERICULOASE: Ce se va întâmpla dacă ajunge președintele Moldovei

igor dodon

Republica Moldova va trebui să continue colaborarea cu Uniunea Europeană, România şi cu Statele Unite, a declarat, într-un interviu acordat postului Europa Liberă, candidatul socialiştilor la preşedinţia Republicii Moldova, pro-rusul Igor Dodon, el estimând că preşedintele nu are pârghii pentru a schimba vectorul geopolitic, relatează marţi portalul deschide.md.

'Da, sunt pentru parteneriat strategic şi relaţii bune cu Federaţia Rusă. De ce? Pentru că avem nevoie de piaţa rusă şi trebuie să rezolvăm problemele migranţilor, care sunt sute de mii în Federaţia Rusă. Însă aceasta nu înseamnă că trebuie să apară o cortină de fier pe Prut. Lucrul acesta nu putem să ni-l permitem, pentru că în Uniunea Europeană, de asemenea, muncesc câteva sute de mii de cetăţeni moldoveni, avem exporturi spre Uniunea Europeană. Parteneriatul trebuie să continue', a indicat Igor Dodon.

Citește și: S-a pozat GOALĂ în stația de autobuz! Și, asta NU e TOT: Alte două fete au mers goale pe stradă / VIDEO

El a promis că va fi un preşedinte atât pentru cei care se văd alături de Uniunea Europeană, cât şi pentru cei care doresc o relaţie mai apropiată cu Federaţia Rusă, pentru a găsi astfel 'un echilibru în societate', notează deschide.md, care constată că Dodon construieşte mesajele electorale din ce în ce mai blânde în campania premergătoare turului doi al prezidenţialelor, în care se va confrunta pe 13 noiembrie cu pro-europeana Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS).

Întrebat de unde mai poate obţine voturi pentru turul doi, Dodon a vorbit despre electoratul altor partide de stânga şi despre creşterea prezenţei la vot în zonele şi raioanele unde se votează pentru stânga, cum ar fi nordul ţării sau Găgăuzia.

Citește și: Nuntașii au început să DEZBRACE mireasa, sub ochii mirelui / VIDEO 18+

Igor Dodon a mai afirmat că apreciază foarte mult sprijinul acordat de SUA în ultimii ani Republicii Moldova.

În ceea ce priveşte Crimeea, el a menţionat că 'de facto' aceasta 'este parte a Federaţiei Ruse', însă nu şi din punct de vedere juridic. Prin urmare, Dodon a apreciat că, în calitate de preşedinte, el nu va putea să recunoască apartenenţa Crimeii la Rusia, deoarece acest fapt presupune foarte multe riscuri legate de Transnistria.

Citește și: Magie? O femeie a fost DEZBRĂCATĂ, pe scenă, de un iluzionist / VIDEO

'Nu cred că noi putem să ne permitem să facem anumite greşeli în acest sens, ca să nu avem probleme cu regiunea transnistreană. Dar de facto, la moment Crimeea este parte a Federaţiei Ruse. Juridic, acest lucru nu a fost recunoscut de nimeni, inclusiv de Republica Moldova', a explicat Dodon în interviul acordat postului Europa Liberă.

El a susţinut că, dacă va ajunge preşedinte, va pleda pentru un parteneriat bun cu vecinii, iar cu Ucraina va avea cele mai bune relaţii. 'Noi avem foarte multe probleme de rezolvat împreună. Eu am fost co-preşedinte al Comisiei mixte interguvernamentale moldo-ucrainene mai mulţi ani, cunosc foarte bine care este agenda relaţiilor bilaterale. Avem probleme şi cu demarcarea, şi multe-multe altele care trebuie rezolvate şi vor fi rezolvate', a mai spus Dodon.

Citește și: Lucruri inedite și mai puțin știute despre Planeta Pământ – partea a II-a

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.