Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon îi ia apărarea lui Ilan Șor și o atacă pe Maia Sandu: Conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate a devenit acum oficial totalitară

TV 8
igor dodon

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), de guvernământ, din Republica Moldova, va deveni victima propriului precedent în viitor din cauza distrugerii opoziției cu ajutorul Curții Constituționale, a anunțat pe canalul său Telegram fostul președinte al republicii, șeful Partidului Socialist din Republica Moldova, Igor Dodon, notează Gazeta, potrivit Rador.

"Maia Sandu şi Partidul Acţiune şi Solidaritate se bucură în zadar astăzi de interzicerea partidului "Şor". Conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate a devenit acum oficial totalitară, distrugând forțele de opoziție. Acest lucru devine evident pentru tot mai mulți oameni. Și de acum înainte, soarta lor este ușor de prezis - acest partid va deveni o victimă a propriului său precedent" - se spune în mesaj.

Politicianul moldovean a subliniat că, în viitor, partidul de guvernământ va avea mult mai multe motive pentru interzicere. Dodon a adăugat că acesta "va fi condamnat pentru uzurparea puterii și pentru crime politice". Amintim că, la 19 iunie, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a recunoscut partidul de opoziție "Şor" ca neconstituțional și a interzis activitatea acestuia în țară. Ulterior s-a anunţat că partidul "Şor" intenționează să conteste decizia Curții Constituționale la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Vicepreședintele partidului, Marina Tauber, a numit ședința Curții Constituționale drept un "proces rușinos", iar interzicerea activității partidului - un precedent periculos. În aceeași zi, liderul partidului "Şor", Ilan Şor, a declarat că partidul își va continua activitățile, în ciuda interdicției Curții Constituționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.