Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon l-a confiscat pe Mihai Eminescu. Ce declarație controversată a făcut de Ziua Culturii Naționale

facebook
dodon

Preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, promotor fervent al teoriei 'moldovenismului' de sorginte sovietică - care presupune că moldovenii ar fi o etnie separată, diferită de români - a depus luni dimineaţa o coroană de flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Chişinău, cu ocazia împlinirii a 168 de ani de la naşterea poetului, însoţit de câţiva consilieri, potrivit Agora.md şi Independent.md, scrie agerpres.ro

'Astăzi, când se împlinesc 168 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu am depus flori la bustul scriitorului de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică Ştefan cel Mare din Chişinău', a consemnat Dodon evenimentul într-o postare pe Facebook.

Carmen Dan, mișcare de ULTIMĂ ORĂ înainte de CEx: Corpul de control al ministrului, la IGPR

În mesajul său, Igor Dodon scrie că Eminescu 's-a născut în Moldova, la Botoşani', sugerând că marele poet român este de fapt moldovean, întrucât teoria actualilor moldovenişti de la Chişinău susţine că Basarabia ar fi urmaşa directă şi succesoarea vechii Ţări a Moldovei din epoca medievală. 

'Marele poet s-a născut pe pământ moldovenesc, la Botoşani (oraş din nord-estul României - n.r.), în 1850, şi la vârsta de 39 de ani s-a stins din viaţă. Cred că fiecare cetăţean al Republicii Moldova îl cunoaşte pe Eminescu şi opera lui, actuală până în prezent', a menţionat Igor Dodon, într-o declaraţie făcută la 128 de ani de la moartea poetului în 15 iunie anul trecut, potrivit portalului Noi.md. 

'Noi ne mândrim că avem aşa un pământean, apreciat la nivel mondial. Fiecare popor are anumite personalităţi cu care se poate mândri, indiferent de timpul care a trecut de la naşterea sau de la decesul acesteia. Noi, poporul moldav, ne mândrim cu Mihai Eminescu, geniul literaturii noastre", a afirmat Dodon în mesajul din iunie trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.