Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon, lovitură pentru românii cu funcții în Moldova: 'Cum poți avea încredere într-un ministru care a jurat credință României'

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Igor Dodon

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon (prorus), s-a pronunţat pentru schimbarea legislaţiei actuale pentru ca persoanele care deţin funcţii înalte în stat să nu poată deţine cetăţenia alte ţări, menţionând în acest context doar cetăţenia română, în scopul 'apărării statalităţii moldoveneşti' pe care o vede ameninţată în primul rând de către România şi Uniunea Europeană, relatează vineri Independent.md.

Dodon vrea să schimbe legislaţia pentru ca funcţiile înalte în stat să fie ocupate de cetăţeni ai Republicii Moldova, deoarece, spune el, 'nu poţi avea încredere în cei care au jurat credinţă altei ţări', adică României.

Citește și: Cum face DNA jocurile în interiorul PSD: Sevil Shhaideh, lovitura care îl CUTREMURĂ pe Dragnea

"Eu insist ca în organele de vârf ale statului să fie doar cetăţeni ai Republicii Moldova. Cum poţi avea încredere într-un ministru, sau într-un deputat, sau într-un membru al Curţii Constituţionale, dacă membrul Curţii Constituţionale (CC) a jurat credinţă, de exemplu, României. Ale cui interese le va realiza acelaşi (Constantin) Tănase, ex-preşedintele CC, unionist, şi care a jurat credinţă României? Sângele lui e de moldovean, însă a jurat credinţă altui stat", a declarat Igor Dodon într-o ediţie specială la AccentTV.

În acest context, Dodon nu a amintit deloc de înalţii oficiali de la Chişinău cu cetăţenie rusă. El a precizat că, în prezent, juriştii săi lucrează pentru a vedea cum ar putea fi adoptată o asemenea lege.

Citește și: Rise Project, o nouă anchetă cu direcție către Liviu Dragnea: Directiva uitată în sertare

În campania electorală pentru parlamentarele din noiembrie 2014, dar şi după alegeri, Dodon - care a fost liderului Partidului Socialiştilor înainte de a fi ales preşedinte al republicii în noiembrie 2016 - a afirmat de mai multe ori că deputaţii socialişti care deţin şi cetăţenia română vor renunţa la aceasta, anunță Agerpres.

Până în prezent însă, şase deputaţi socialişti continuă să se bucure de cetăţenia română şi deci şi de calitatea de cetăţean al UE, dar având o poziţie antieuropeană, scrie Independent.md, făcând public numele lor: Alla Dolinţă, Corneliu Furculiţă, Anatolie Labuneţ, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc şi Adrian Lebedinschi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.