Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon: Maia Sandu acționează la ordinele stăpânilor săi de peste mări

Deschide.md
Igor Dodon

Igor Dodon susține că eventuala renunțare la neutralitate a Republicii Moldova, despre care a vorbit Maia Sandu jurnaliștilor de la Politico, este „planul lui Soros”. El declară că miliardarul „a adus-o la putere”.

Politicianul aflat sub învinuire consideră că o astfel de decizie ar fi contrară voinței poporului. El o acuză pe președintă de faptul că ar acționa contrar intereselor statului, transmite Știri.md, cu referire la Realitatea.

„Maia Sandu continuă să atragă Moldova în NATO – contrar neutralității prevăzute de Constituție. (…) Astfel de declarații ale Maiei Sandu demonstrează din nou că acționează la ordinele stăpânilor săi de peste mări, împotriva intereselor țării și ale poporului, împotriva suveranității, integrității teritoriale și independenței Moldovei. Cetățenii noștri vor să mențină neutralitatea și pacea, după cum arată rezultatele numeroaselor sondaje de opinie. Și nu vor fi niciodată de acord să devină carne de tun pentru NATO, în lupta împotriva Rusiei”, scrie Dodon pe rețelele de socializare.

La Forumul Economic Mondial de la Davos, Maia Sandu a acordat un interviu pentru Politico, fiind întrebată despre eventuala intenție de aderare a Moldovei NATO. Președinta nu a rostit numele alianței, dar a precizat că „există o discuție serioasă despre capacitatea noastră de a ne apăra, dacă o putem face singuri sau dacă ar trebui să facem parte dintr-o alianță mai mare”. În același timp, conform declarațiilor ei, dacă se ajunge la concluzia că trebuie de renunțat la statutul neutru, acest lucru trebuie realizat „prin proces democratic”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.