Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon merge la Moscova să-l întâlnească pe Vladimir Putin

BBC.com
Vladimir Putin, tânăr ofițer KGB.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va întreprinde săptămâna viitoare o nouă vizită la Moscova, unde se va întâlni cu omologul său rus, Vladimir Putin, pe agenda discuțiilor urmând să fie și problema tranzitului mărfurilor moldovenești prin Ucraina, informează agenția de știri Tass preluată de mediafax.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a anunțat marți că cei doi lideri de stat urmează să se întâlnească la Moscova, după ce Dodon a afirmat anterior că va întreprinde o vizită în Rusia pentru discuții cu Putin despre problema exporturilor moldovenești spre Rusia după ce Moscova a decis să suspende importurile de mărfuri din Ucraina, măsura vizând inclusiv produsele tranzitate pe teritoriul acestei ţări.

"Există unele probleme cu tranzitul bunurilor noastre prin Ucraina, de aceea am discutat cu partenerii noștri de la Moscova și am convenit să mă întâlnesc săptămâna viitoare cu Vladimir Putin", a declarat președintele Republicii Moldova.

Igor Dodon a reamintit că, mai devreme, datorită acordurilor între cei doi șefi de stat, începând cu 1 ianuarie 2019, au fost eliminate taxele vamale pentru anumite produse moldovenești exportate în Rusia.

Ca urmare a deciziei Moscovei privind suspendarea importurilor venite Ucraina, a fost necesară identificarea unor rute alternative pentru livrarea produselor moldovenești către Rusia– prin portul Giurgiulești, pe calea apei, sau ocolind Ucraina, această opţiune fiind neprofitabilă pentru partea moldovenească datorită costurilor de transport ridicate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.