Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon s-a ferit în a da un răspuns la întrebarea cui aparține Crimeea: Nu veţi primi răspunsul pe care îl doriţi

captura Facebook
Igor Dodon

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, secretarul executiv al Partidului socialiştilor, Igor Dodon, s-a eschivat de la un răspuns la întrebarea cui aparţine Crimeea. Invitat în cadrul emisiunii "Săptămâna nouă cu Anatolie Golea", el a spus că nu va răspunde la această întrebare, conform Infotag.

Dodon a reamintit că prezentatorul îi adresase deja această întrebare în timpul dezbaterilor dinaintea alegerilor prezidenţiale din 2016. Iar jurnalistul a relevat că politicianul a răspuns atunci că "Crimeea îi aparţine Rusiei".

"Nu veţi primi răspunsul pe care îl doriţi la această întrebare. (...). Recent erau ruşii în Herson. Acum sunt ucrainenii acolo. Să spunem ce se va întâmpla şi cum va fi vom putea după încheierea acestui război. Nu trebuie să luăm partea cuiva. Suntem o ţară neutră şi aceasta este poziţia mea. Cât despre teritorii, toate acestea se vor sfârşi şi atunci totul va deveni clar", a spus liderul socialiştilor.

Răspunzând la o întrebare despre recunoaşterea integrităţii teritoriale a statelor, fostul preşedinte a spus că el "recunoaşte integritatea teritorială a statelor - a tuturor statelor".

El a numit războiul din Ucraina "o tragedie pentru toată lumea".

"Aceasta este o tragedie. O tragedie pentru poporul ucrainean, pentru fraţii noştri. Războiul este întotdeauna rău, fie că este în Siria, Iugoslavia, Afganistan sau Ucraina. (...) Acest lucru este foarte, foarte rău. Oamenii mor de ambele părţi. Să priveşti unilateral la asta este greşit. Este o tragedie şi pentru Rusia - când Ucraina şi Rusia erau împreună, erau puternice. (...) Din păcate, acum asta se întâmplă lângă noi şi ne afectează şi pe noi", a conchis Dodon.

Comentând declaraţiile vicepreşedintelui Consiliului de securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, cu privire la Transnistria, fostul preşedinte a reamintit că "regiunea transnistreană face parte din Republica Moldova".

"Nu suntem de acord cu această declaraţie a lui Dmitri Anatolevici Medvedev. Transnistria face parte din Republica Moldova, punct", a spus Dodon.

Săptămâna trecută, vicepreşedintele Consiliului de securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a scris pe canalul său de telegram că "nu mai există o astfel de ţară - Moldova", făcând apel la autorităţile republicii să "respecte suveranitatea republicii moldoveneşti nistrene". Secretarul de presă al preşedintelui Rusiei, Dmitri Peskov, l-a susţinut pe Medvedev, ameninţând că Moldova ar putea fi inclusă pe lista ţărilor neprietenoase. După aceste declaraţii, la MAEIE a fost convocat ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasneţov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.