Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon și-a declarat 'dorința fermă de a păstra relațiile stabilite cu Rusia'

stiri.md
Igor Dodon

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, și-a declarat "dorința fermă de a păstra relațiile stabilite cu Rusia".

Potrivit Infotag, el a făcut afirmaţia pe reţelele de socializare, spunând că a discutat despre aceste probleme cu ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasneţov.

Dodon a menţionat că a avut o întrevedere în calitate de preşedinte al Uniunii de afaceri moldo-ruse.

"Am discutat despre starea actuală şi perspectivele de dezvoltare a relaţiilor comerciale şi economice bilaterale, acordând o atenţie deosebită livrărilor de gaze naturale în Republica Moldova şi exporturilor de produse agricole moldoveneşti pe piaţa rusă.

Ne-am exprimat dorinţa fermă de a păstra relaţiile stabilite în beneficiul popoarelor din ambele ţări", a subliniat fostul preşedinte.

După ce a demisionat din funcţia de preşedinte al PSRM la sfârşitul anului 2021, Dodon a încetat să mai facă declaraţii politice. Totuşi, de la începutul războiului din Ucraina, el declară în mod constant necesitatea menţinerii neutralităţii Moldovei şi nealinierea la sancţiunile împotriva Rusiei.

În acelaşi timp, el, la fel ca alţi politicieni de stânga, evită să dea aprecieri evenimentelor din Ucraina, făcând apel la prietenia cu Rusia.

"Trebuie să fim prieteni cu Rusia, cu Putin. Trebuie să menţinem relaţii bune cu toată lumea. Va trece această perioadă dificilă, nu este nevoie să ardem podurile cu nimeni.

Pe termen scurt şi mediu, Rusia va rezista, iar Occidentul colectiv va pierde mai mult de pe urma sancţiunilor", a spus Dodon în timpul unei emisiuni televizate de săptămâna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.