Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon și Ion Chicu participă la Recepția cu ocazia celebrării Zilei Naționale a României - FOTO/VIDEO

wikipedia.org
igor dodon

Igor Dodon și Ion Chicu participă la Recepția cu ocazia celebrării Zilei Naționale a României. Evenimentul este organizat de Ambasada României în Republica Moldova, scrie deschide.md.

De precizat că Igor Dodon vine în premieră la un astfel de eveniment. Acum trei ani, după ce a câștigat alegerile prezidențiale, Dodon a preferat să meargă la concertul susținut de interpreta rusă, Irina Alegrova, venită la Chișinău, deși a fost invitat la eveniment.

Citește și: Pavel Filip și Alexandru Slusari, despre sugestia lui Traian Băsescu: 'Suntem și vom fi deschiși pentru dialog întotdeauna'

De precizat că, deși de mai multe ori a criticat România și curentul unionist din R.Moldova, în ultima perioadă Dodon a lansat mai multe declarații de fraternizare cu România.

Da, avem rădăcini istorice comune, suntem fraţi, dar fiecare e cu casa lui. Eu îi iubesc pe români ca pe vecini, ca pe nişte prieteni, dar să nu atenteze la statalitatea Republicii Moldova”, declara el.

1 decembrie a fost adoptată ca Ziua Naţională a României în anul 1990, fiind promulgată de fostul preşedinte Ion Iliescu şi publicată ulterior în Monitorul Oficial. Această dată marchează Unirea Transilvaniei cu România şi va rămâne una dintre cele mai importante pagini ale istoriei şi unităţii naţionale româneşti.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.