Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Grosu e categoric: Guvernarea PAS va continua să denunțe acordurile cu CSI, știm cine ne sunt prieteni și cine nu

Parlamentul Republicii Moldova
Igor Grosu

Guvernarea PAS de la Chișinău va continua să denunțe acordurile cu CSI. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, în cadrul unui discurs la încheierea sesiunii parlamentare primăvară-vară, conform deschide.md.

Am pornit procesul de retragere a R. Moldova din acordul privind adunarea interparlamentară a CSI. Avem foarte multe acorduri de denunțat, sunt cele care nu au ajutat niciodată R. Moldova. Împreună cu Guvernul vom continua această muncă și vom renunța la tot ce contravine interesului național. În acești ultimi ani a devenit foarte clar cine ne sunt prieteni și cine ne vrea în continuare săraci și subjugați” a declarat Grosu.

Acum două săptămâni, Parlamentul a votat în lectura finală proiectul privind denunțarea Convenției cu privire la Adunarea Interparlamentară a statelor membre ale Comunității Statelor Independente, încheiată la Minsk la 26 mai 1995. Documentul a fost susținut cu votul a 53 de deputați.

Astăzi, Parlamentul a denunțat alte trei acorduri încheiate pe platforma CSI. Deputații au votat, în prima și a doua lectură, trei proiecte de lege în acest sens. Astfel, a fost denunțat Acordul cu privire la colaborarea în domeniul protecției muncii, Acordul cu privire la susținerea și dezvoltarea micului antreprenoriat cu statele membre ale CSI și Acordul privind promovarea politicii concordate în domeniul standardizării, metrologiei și certificării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.