Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Grosu: Există gaz și în altă parte. Nu vine doar de la Gazprom

stiri.md
Igor Grosu

După semnarea unui nou contract între Romgaz şi Socar pentru livrarea de gaze naturale, președintele Parlamentului Republicii Moldova, deputatul PAS Igor Grosu, s-a arătat aproape sigur că și moldovenii vor avea acces la el, or cel puțin a dat de înțeles că guvernarea va face posibilul ca să asigure cetățenilor o mai mare independență de gazul rusesc pentru iarna viitoare.

Declarații în acest sens au fost făcute vineri, 3 februarie curent, la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, transmite realitatea.md.

„Este o sursă suplimentară pe care o vom folosi. Socar de pe partea azeră și Romgaz de pe partea română au semnat contractul. Conducta noastră este funcțională, tehnic înțeleg că în perioada rece, când e frig-frig, trebuie să folosim și rezervele, dar vor putea depozita. Îl vom procura la preț convenabil, când vom decide că este convenabil și îl vom pune în depozite (România, Ucraina)”, a declarat Igor Grosu.

Mai în glumă, mai în serios, politicianul a mai adăugat că, pe fundalul șantajului Rusiei după ce a pornit războiul în Ucraina, s-a făcut descoperirea că gaz există nu doar la ei, ci și în alte țări.

„Există gaz și în altă parte. Domnule, el nu vine doar de la Gazprom. Să fie voință, capacități și bune intenții și o să punem la adăpost securitatea energetică”, a promis deputatul.

Amintim că ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, vicepremierul Andrei Spînu, participă la Reuniunea Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de gaze. În calitate de copreședinte al comisiei interguvernamentale moldo-azere, a discutat cu Ministrul Economiei, Mikayil Jabbarov, despre relațiile economice bilaterale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.