Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Grosu vrea mai multe companii românești pe piața din Republica Moldova: 'Sunt sigur că cifra poate fi dublată'

Parlamentul Republicii Moldova
Igor Grosu

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, prezent la Forumul Economic de la Chișinău „Investiții/Dezvoltare/Integrare Europeană”, a declarat că România este principalul partener comercial al țării și că în prezent sunt peste 1500 de companii de peste Prut care activează în Moldova. „Sunt sigur că cifra poate fi dublată”.

„Când am fost la București acum câteva săptămâni, mă adresam antreprenorilor români și celor din Germania cu îndemnul să vină în Moldova să investească. Or, acum, la acest eveniment, vin acu același îndemn – investiți în Moldova. Peste 1500 de investitori români activează în Republica Moldova”, a punctat Grosu, transmite realitatea.md.

Potrivit președintelui Parlamentului, oamenii de afaceri nu a timp de pierdut. „În prezent stabilim un dialog intens cu cei care creează locuri de muncă. Vom face tot posibilul ca activitatea de afaceri să fie mai profitabilă și vom opri orice acțiuni de hârțuire a businessului. Vom face curățenie în mai multe instituții funcția cărora este să ajute oamenii de afaceri”.

„Suntem în plin avânt pentru digitalizarea serviciilor prestate antreprenorilor. În Moldova poți să-ți deschizi o afacere online. Știu în altă parte demult e posibil acest lucru”, mai spus Grosu.

Șeful legislativului a spus că autoritățile au inițiat o serie de modificări pentru deminarea birocrației pentru ca oamenii de faceri să progreseze.

„Am anulat impozitul pe venit pentru IMM-uri în cazul reinvestirii banilor. Suntem determinați să eliminăm birocrația din calea mediului de afaceri și să simplificăm sistemul fiscal”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.