Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Munteanu: Gazprom vrea să ne întindă o capcană. Contract pe 10-20 de ani

gazprom

Gazprom ar vrea un contract cu Republica Moldova pe 10 sau 20 de ani înainte. Dar pentru noi ar fi o capcană, pentru că noi știm că prețurile vor varia în timp. Această declarație aparține fostului deputat PPDA, Igor Munteanu, și a fost expusă în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR.

Potrivit lui Munteanu, autoritățile de la Chișinău ar trebui să evite o asemenea capcană și să utilizeze momentul pentru a diversifica resursele de gaze naturale.

„Nu ar trebui să ne lăsăm prinși în această capcană, pentru că sunt jocuri, pe care le face Rusia cu UE. Ar trebui ca într-o lună de zile să avem o politică de liberalizare a acestei piețe centralizate, ca să putem ieși din criză. Ar trebui să ne orientăm spre sursele de alternativă”, a menționat Igor Munteanu.

Analistul politic Nicolae Negru, consideră că toate aceste jocuri se dau pentru ca Gazprom să-și mențină poziția de unic furnizor de gaze naturale în regiune.

„Gazprom ar dori să continue monopolul său asupra Moldovei, iar implementarea Pachetului Energetic III, i-a dat bătăi de cap. Pe de altă parte, noi nu mai  suntem în anii `90, ci avem posibilitatea să luăm gaze de la Ucraina, România, Polonia”, a mai spus Nicolae Negru.

Menționăm că ieri Parlamentul a aprobat decizia de a declara Stare de Urgență în condițiile crizei energetice, la solicitarea Guvernului. Astfel, Guvernul va avea undă liberă să procure gaze naturale din resurse alternative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.