Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Surkis, preşedintele Dinamo Kiev, după ce fanii l-au acuzat pe Lucescu: Ar fi bine să vorbim mai puţin şi să facem mai mult

YouTube
kiev ucraina

Igor Surkis, preşedintele clubului Dinamo Kiev, a reacţionat după ce fanii l-au acuzat că nu a transmis niciun mesaj după începerea războiului, precizând, pe site-ul oficial al campioanei Ucrainei, că a preferat să acţioneze, decât să vorbească, conform news.ro.

"Încă din primele zile de război, clubul nostru s-a ocupat de rezolvarea problemelor umanitare - evacuarea femeilor şi copiilor, trimiterea juniorilor de la acdemie în străinătate, finanţarea spitalelor din Kiev care ajută răniţii şi orfelinatele din vestul Ucrainei, care au nevoie disperată ajutor.

Clubul nostru oferă asistenţă financiară continuă pentru achiziţionarea de medicamente, desfăşurarea operaţiunilor atât în cazul civililor afectaţi, cât şi al personalului militar. Vom continua să o facem şi vom finanţa programe umanitare de sprijin pentru ucraineni. În acest caz, nu ma interesează deloc finantele, ci doar victoria Ucrainei si salvarea vieţilor compatrioţilor noştri.

În ceea ce priveşte poziţia publică a clubului, FC Dinamo, pe paginile din reţelele sociale evidenţiază periodic ce se întampla în Ucraina. Arătăm numeroşilor vizitatori străini pe reţelele noastre sociale amploarea distrugerilor cauzate de agresiunea armată a Rusiei. Serviciile noastre media nu tac, "Dinamo TV" postează clipuri video, site-ul oficial relatează informaţii de la autorităţi, iar pe reţelele de socializare în engleză informăm despre toate ororile şi crimele armatei ruse.

În ceea ce priveşte poziţia mea personală, sunt dispus să vorbesc mai puţin şi să fac mai mult. Dar dacă e nevoie să vorbim despre asta, atunci nu e nicio problemă: vecinul nostru, Federaţia Rusă, a efectuat o agresiune militară nerezonabilă, cruntă şi cinică împotriva Ucrainei. Cea mai brutală distrugere a civililor, infrastructurii şi militarilor noştri continuă. Acum toată ţara noastră este formată din eroi! Cei din frunte dau dovadă de un exemplu de vitejie şi rezistenţă, mii de voluntari salvează copii şi oferă sprijin, afacerile ajută la finanţarea armatei şi asigură refugiaţii. Curajul militarilor noştri a intrat deja în istoria lumii, conducerea Ucrainei se compară acum cu conducătorii ţărilor civilizate.

Cred în victoria Ucrainei, cred că totul se va termina în curând în folosul ţării noastre, va veni pacea şi liniştea. Infrastructura poate fi reconstruită, dar vieţile omeneşti nu pot fi returnate. Aşa că am ajutat şi îi vom ajuta pe toţi cei care putem pentru a ne asigura că răniţii şi copiii primesc tot ajutorul necesar.

(n..r - despre fotbalul ucrainean şi despre echipă) Pentru mine personal şi pentru clubul nostru, fotbalul este acum să punem siguranţa jucătorilor noştri pe primul loc. Băieţii academie au fost trimişi în străinătate, unde se recuperează psihologic.

Dacă priveşti în viitor, sunt sigur că Ucraina va învinge şi că vom reveni la ce am făcut înainte de război. Clubul nostru va lua parte puternică la refacerea Ucrainei. E clar că şi noi, ca şi până acum, ne vom implica în dezvoltarea fotbalului. Acum prioritatea tuturor este viaţa oamenilor, iar restul după război.

Important este că familiile jucătorilor sunt în siguranţă. Am făcut tot posibilul ca familiile şi cei dragi fotbaliştilor dinamovişti să primească ajutor şi siguranţă. Şi jucătorii echipei sunt în siguranţă, dar una relativă. Din păcate, din cazua acţiunilor militarilor ruşi, nu există loc sigur în ţara noastră sută la sută.

Din câte ştiu, fotbaliştii noştri ajută activ şi pe frontul umanitar. Doar nu ţipă la fiecare pas. Acum există o astfel de situaţie încât faptele sunt mai importante decât cuvintele. Ţara noastră are comunicatori profesionişti care informează oamenii despre ce se întâmplă, iar noi toţi ar fi bine să vorbim mai puţin şi să facem mai mult

Dinamo va continua să ajute ţara. Credem în victoria Ucrainei, credem că lumea se va întoarce, că Ucraina independentă şi liberă aşteaptă prosperitate şi pace. Slavă Ucrainei!", a spus el.

Fanii echipei Dinamo Kiev i-au acuzat pe fraţii Surkis că nu s-au adresat poporului ucrainean după izbucnirea războiului şi nici nu au acţionat concret pentru sprijinirea apărătorilor ţării. Totodată, ei îi cer antrenorului Mircea Lucescu să plece de la campioana Ucrainei după ce a spus că nu este de acord cu excluderea sportivilor ruşi din competiţii, informează presa ucraineană.

"Între timp, să notăm faptele:

1. Toate grupurile de suporteri ale clubului Dinamo Kiev au luat armele şi apără Ucraina de ocupanţi. Totodată, se organizează sediul de asistenţă, punem la dispoziţie luptătorilor noştri din diferite unităţi tot ce putem obţine sau cumpăra. De la apă la camere termice.

2. Conducătorii lui Dinamo, fraţii Surkis, au părăsit Ucraina în primele zile. Timp de 19 zile, de la ei nu au existat declaraţii, nu s-au adresat fanilor, oraşului Kiev, ucrainenilor. La 23 februarie, pe site-ul oficial al lui Dinamo, Grigori Surkis l-a felicitat pe Valeri Pustovoitenko pentru aniversarea sa şi după acea tăcere. Tăcere totală.

3. Dinamo publică informaţii că ajută financiar spitalele şi internatele din regiunea Lviv. Lista instituţiilor care primesc asistenţă pare cel puţin ciudată. Fără fotografii sau alte informaţii, clubul pur şi simplu s-a îndepărtat din sfera publică. Repostează doar comunicate oficiale de stat pe reţelele de socializare.

4. Dinamoviştii au fost îndepărtaţi de luptă. Stranierii sunt deja în străinătate, au voie să fie împrumutaţi la alte cluburi. Jucătorii noştri spun că ajută financiar armata, dar încearcă să nu facă publicitate. Doar Benjamin Verbici şi-a declarat public ajutorul.

5. Au fost publicate fotografii în care unul dintre vicepreşedinţii lui Dinamo (Mark Ginzburg - notă) pozează alături de Ramzan Kadîrov. Şi, din nou, nicio reacţie din partea clubului.

6. Mircea Lucescu a acordat un interviu presei italiene, în care a afirmat că ucrainenii şi ruşii trăiau ca fraţii, că războiul din Ucraina este o problemă politică, nu o problemă între naţiuni şi că se opune excluderii sportivilor şi cluburilor din Rusia din competiţiile internaţionale.

Pentru noi, fanii dinamovişti, toate faptele anunţate nu au fost o surpriză. De câţiva ani am încercat tot posibilul să transmitem lumii că fraţii Surkis sunt o ruşine pentru Dinamo şi că Lucescu trebuie să plece. Sperăm ca măcar astăzi să se deschidă ochii celor care nu ne-au susţinut poziţia în tot acest timp", se arată în comunicatul suporterilor echipei din Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.