Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGPF: 181 de cetăţeni străini - salvaţi din Marea Mediterană de poliţişti de frontieră italieni şi români

politia de frontiera

Poliţiştii de frontieră de pe navele maritime ale Gărzii de Coastă, aflaţi în misiune în cadrul Operaţiunii Maritime Comune "THEMIS 2023" sub egida Agenţiei Frontex, au salvat, alături de colegii din cadrul Gărzii de Coastă din Italia, în cadrul mai multor misiuni desfăşurate în apele Mării Mediterane, 181 de cetăţeni străini aflaţi în pericol.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), pe 23 martie, în cadrul unei operaţiuni de căutare şi salvare desfăşurată în apele Mării Mediterane, poliţiştii de frontieră români au luat la bordul navei maritime de patrulare MAI 1106 a Gărzii de Coastă, de la o navă a colegilor de la Garda de Coastă din Italia, 150 de migranţi, toţi bărbaţi, inclusiv o persoană cu probleme medicale care a fost supravegheată permanent până la debarcarea în port. Acestora li s-a acordat asistenţă medicală şi au fost preluaţi, ulterior, de către autorităţile Republicii Italiene, informează Agerpres.

În data de 8 aprilie, echipajul de la bordul şalupei de supraveghere şi control portuar MAI 3066 a detectat şi interceptat două ambarcaţiuni care navigau către marea teritorială a Republicii Italiene. Poliţiştii de frontieră români au salvat 31 de persoane aflate în pericol (22 bărbaţi, o femeie şi opt minori) şi le-au acordat asistenţă medicală. După debarcare, persoanele au fost preluate de către autorităţile italiene, arată IGPF.

O zi mai târziu, acelaşi echipaj al Poliţiei de Frontieră Române a asigurat remorcarea în condiţii de siguranţă, până într-un port din insula Pantelleria, a unui velier ce avea la bord doi cetăţeni ai Republicii Franceze. În momentul identificării velierului, acesta plutea în derivă, aflându-se în imposibilitatea de a face manevre, ca urmare a unor defecţiuni.

La finalizarea acţiunilor de salvare, navele Gărzii de Coastă şi-a reluat misiunile în cadrul operaţiunii Frontex.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.