Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGPR, după ce au apărut informații că polițiștii au fost obligați să achite 1.000 de lei pe noapte la cazare la Summitul de la Sibiu: Fals

politia romana

Poliția Română transmite că informațiile apărute în spațiul public, conform cărora polițiștii care s-au deplasat la Sibiu pentru misiuni privind summitul din 9 mai ar fi fost obligați să achite 1.000 lei pe noapte pentru cazare, sunt false.

"Cazarea polițiștilor s-a realizat cu respectarea prevederilor legale și cu încadrarea în suma alocată pentru acest gen de misiuni, ținându-se cont inclusiv de disponibilitatea unităților de cazare, în condițiile în care, în acestă perioadă, la nivelul municipiului Sibiu, pe lângă fluxul obișnuit de turiști, sunt angrenate forțe aparținând și altor instituții ale statului.

De asemenea, precizăm că fiecare polițist a primit, anterior deplasării la Sibiu, drepturile financiare cuvenite, respectiv 250 lei/zi (230 de lei – alocație de cazare; 20 de lei – indemnizație de delegare).

Mai mult, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, cheltuirea banilor pentru cazare, în limita sumei sus-menționate, nu trebuie justificată prin documente.

Legat de informațiile potrivit cărora poliţiştii au fost obligați să achite 1.000 de lei pe noapte la cazare, menționăm faptul că acestea sunt false.

Citeste si Lucian Onea, după condamnarea lui Blejnar: Scoate în evidență activitatea derulată în mod profesionist de procurorii DNA Ploiești

Într-un singur caz, prețul unei camere cu 4 paturi, în care aveau rezervare 3 polițiști, s-ar fi ridicat la suma de 750 de lei/noapte, cu masă inclusă, respectiv câte 250 de lei/persoană, bani ce le-au fost acordați acestora de instituția din care fac parte.

Mai mult decât atât, polițiștii care s-au considerat nemulțumiți de condițiile existente în spațiile ce le-au fost rezervate pentru cazare, au avut posibilitatea să își aleagă alte locații, fără a fi nevoiți să achite vreo sumă de bani unității hoteliere unde au refuzat șederea.

De asemenea, precizăm că selecția polițiștilor care participă la această misiune s-a făcut pe baza anumitor criterii stabilite anterior. Dintre acestea amintim experiența, lipsa unei sancțiuni disciplinare, starea de sănătate etc.

Nu în ultimul rând, reiterăm că principalul obiectiv al polițiștilor angrenați în această activitate este îndeplinirea misiunii, în mod corespunzător, fapt asumat de cei prezenți în teren", transmite IGPR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.