Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGPR: 10% mai multe ordine de protecţie provizorii emise faţă de anul trecut

facebook.com
 IGPR

Poliţiştii au emis în acest an aproape 6.500 de ordine de protecţie provizorii, cu 10% mai multe faţă de primele nouă luni ale anului trecut, informează Poliţia Română, potrivit Agerpres.

"În perioada ianuarie - septembrie 2020, la nivel naţional, au fost emise 6.472 de ordine de protecţie provizorii, cu 10% mai multe faţă de primele 9 luni ale anului trecut. Din totalul acestora, 6.383 au fost emise la solicitarea victimelor, 54 la solicitarea altor persoane, 5 la solicitarea ONG-urilor şi 30 la solicitarea altor instituţii abilitate în acest sens", se arată într-un comunicat remis sâmbătă de IGPR.

De asemenea, au fost sesizate 354 de infracţiuni de nerespectare a ordinului de protecţie provizoriu, în scădere cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Vezi și: Românii şi-au schimbat priorităţile în pandemie - Înmatriculările auto s-au prăbuşit faţă de anul trecut

Totodată, în primele nouă luni ale acestui an, au fost emise de instanţele judecătoreşti 6.313 ordine de protecţie, cu 8,7% mai multe decât în perioada similară din anul 2019, 3.031 dintre acestea fiind provenite din ordine de protecţie provizorii emise de poliţişti.

Cea mai mare pondere în cadrul infracţiunilor din sfera violenţei domestice o au faptele de "lovire sau alte violenţe" - 62%, urmate de "abandonul de familie" - 14% şi "ameninţarea" - 9%.

Din punctul de vedere al locului comiterii, cele mai multe infracţiuni de violenţă în familie se comit la domiciliul subiecţilor, aproximativ 80% din total.

Potrivit IGPR, se constată o reducere importantă a implicării minorilor în fapte de violenţă domestică, atât în calitate de victime (-17%), dar mai ales în calitate de autori (-34%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.