Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGPR dezminte un fake-news al Sindicatului Europol despre patrulele de poliție din Portul Constanța

Portul Constanta

IGPR dezminte un fake-news al Sindicatului Europol despre patrulele de poliție din Portul Constanța

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) reacționează după ce Sindicatul Europol a transmis că Portul Constanța este păzit de o singură patrulă de poliție, considerând informațiile ca fiind „tendențioase”.

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, privind activitățile de patrulare din Portul Constanța, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele: Informațiile vehiculate sunt vădit tendențioase, în condițiile în care Poliția Română nu a avut și nu are atribuții de pază, cu excepția propriilor sedii. În Portul Constanța, paza este asigurată de o firmă specializată”, transmite IGPR.

Potrivit IGPR, în Portul Constanța, Poliția Română acționează prin următoarele structuri: Serviciul de Poliție Transporturi Maritime, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime.

„Fiecare structură a Poliției Române acționează conform competențelor, independent sau în cooperare cu Poliția de Frontieră. În mod concret, SPTM și SCCOPM totalizează peste 100 de funcții, nivelul de încadrare fiind de 82,5%. De asemenea, polițiștii care patrulează nu au atribuții de soluționare a dosarelor penale, acest atribut revenind structurilor specializate”, mai arată IGPR.

IGPR menționează că, în prezent, Inspectorul de Poliție Judeţean Constanța este în proces de reorganizare

Sindicatul Europol publică, miercuri, pe pagina de Facebook, situația Portului Constanța, despre care arată că este păzit de o singură patrulă de poliție.

Aceasta ar trebui, potrivit Sindicatului Europol, să acopere 5 hectare de port; să monitorizeze 13 porți de acces în port să monitorizeze un flux de intrări în port de aproximativ 10 mii de persoane și auto în 24 de ore și să instrumenteze sute de dosare de furt, tâlhărie, loviri și alte violențe, furt de identitate, migrație ilegală, infracțiuni economice, rutiere etc.

„Oare care este interesul guvernanților să aibă polițiști puțini, prost plătiți și fără logistică?! Oare câți bani se fac din ilegalități în portul Constanța?!”, se întreabă sindicaliștii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.