Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGPR: Polițiștii beneficiază de ținută adaptată sezonului rece. Unitățile au necesarul de carburant

www.pixabay.com
poliție, polițiști

Promoțiile de polițiști din 2019 sunt complet echipate cu ținuta pentru iarnă, între care șapcă, impermeabil, pulover, scurtă, costum, pantofi și dresuri, urmând ca restul de articole fie distribuite către unitățile care au nevoie. IGPR precizează și că toate structurile au suficient carburant.

Promoțiile de agenți de poliție din anul 2019 au fost constituite din 3.191 de absolvenți: 1.594 în promoția septembrie 2019 și 1.597 în promoția noiembrie. Referitor la promoția noiembrie 2019, aceasta este complet echipată, transmite Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) printr-un comunicat de presă.

„În ceea ce privește promoția din septembrie 2019, polițiștii în cauză beneficiază de o ținută adaptată sezonului rece (șapcă de stofă pentru iarnă, impermeabil de ploaie, scurtă exterioară de iarnă - complet modular, pulover, bluză matlasată cu mâneci detașabile, bluzon interior, costum din stofă de iarnă, cămașă bluză cu mânecă lungă, pantaloni din tercot de iarnă pentru bărbați, pantofi de iarnă, fular, ciorapi/dresuri)”, se arată în sursa citată.

Citește și: Ludovic Orban dă cu BAROSUL: profesorii ar putea să NU primească creșterile salariale promise /VIDEO

Pentru a fi completată ținuta pentru promoția din septembrie pentru iarnă, mai sunt necesare următoarele: 1.373 de scurte cu guler din blană naturală, 597 de pantaloni de tercot, 1.472 de perechi de ghete de iarnă și 1.196 de căciuli din blană naturală.

Aceste articole au fost deja contractate de IGPR, urmând ca, din 13 decembrie 2019, să fie distribuite către unitățile la care au fost încadrați absolvenții promoției septembrie, cu excepția a 721 de căciuli din blană naturală pentru bărbați întrucât, în prima parte acestui an, a fost anulată procedura de achiziție. Procedura a fost anulată în urma cerințelor de modificare a modelului uniformei de serviciu a polițiștilor.

„Pentru a asigura și acest articol de echipament, Inspectoratul General va dispune toate măsurile pentru soluționarea cu celeritate a situației în cauză”, mai punctează IGPR.

Referitor la dotarea polițiștilor, sursa citată precizează că în structurile teritoriale se află, în acest moment, 29.600 de spray iritant lacrimogen după ce, în luna noiembrie, au fost distribuite 7.800 de bucăți structurilor care le-au solicitat, 30.000 de mijloace de imobilizare (cătușe), 15.400 de tomfe și 1.375 de bastoane telescopice.

IGPR oferă explicații și în privința combustibilului: „La nivelul Poliției Române nu există această problemă, toate unitățile având asigurat necesarul de carburant pentru misiunile specifice serviciului polițienesc”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.