Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGSU a decis operaţionalizarea celei de-a doua tabere în judeţul Suceava

Inquam Photos / Casian Mitu
refugiati ucraineni

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că, având în vedere numărul mare de refugiaţi care sosesc prin Vama Siret, s-a decis operaţionalizarea celei de-a doua tabere în judeţul Suceava. De asemenea, tabăra mobilă a ISU Constanţa va ajunge la Isaccea, un alt loc care înregistrează aflux mare de cetăţeni ucraineni, conform news.ro.

”16 microbuze de transport persoane din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Alba, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Mureş, Neamţ şi Sibiu au ajuns in Vama Siret din judeţul Suceava. Nouă dintre acestea vor rămâne în vamă pentru transportul cetăţenilor ucraineni către destinaţiile dorite, iar trei au fost direcţionate către tabăra mobilă, devenită complet operaţională,  încă de aseară, pe stadionul Siret. Celelalte mijloace de transport vor asigura alte misiuni din dinamica operativă”, a transmis, duminică, IGSU.

Sursa citată a precizat că, pentru gestionarea cu eficienţă a  potenţialelor solicitări de sprijin, tabăra mobilă aparţinând ISU Constanţa va fi trimisă în judeţul Tulcea, la vama Isaccea.

”Totodată, 23 de pompieri militari din cadrul inspectoratului pentru situaţii de urgenţă al judeţului Dâmboviţa se vor deplasa în sprijinul colegilor şi autorităţilor sucevene, cu un modul de tabără completă, bucătărie mobilă şi generator. La acest moment, având în vedere fluxul înregistrat la vama Siret, din judeţul Suceava, este în curs de operaţionalizare a doua tabără mobilă care va deservi nevoile de cazare ale cetăţenilor sosiţi din zona de conflict”, a mai precizat sursa citată.

IGSU a explicat că, pentru acoperirea în cele mai bune condiţii a misiunilor specifice şi pentru a răspunde cu eficienţă solicitărilor din dinamica unităţilor, în judeţele Suceava, Dâmboviţa şi Tulcea a fost crescută capacitatea operaţională, astfel că turele de serviciu vor fi suplimentate cu personalul aflat în timpul liber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.