Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGSU face bilanțul dezastrului - zeci de gospodării inundate, o localitate izolată

mediafax.ro
inundatii mures

Sute de curţi, subsoluri, case şi drumuri au fost inundate marţi şi în noaptea de marţi spre miercuri, situaţiile cele mai grave fiind semnalate în judeţul Neamţ. În Hangu (Neamţ) a fost distrus podul spre localitate, astfel că accesul se poate face doar pietonal.

Potrivit IGSU, în urma ploilor căzute și a vântului puternic din cursul zilei de marţi şi din timpul nopții, au fost înregistrate efecte la nivelul a 34 localități din 17 județe, fiind afectate 13 case, 166 curți, 50 subsoluri/beciuri, 3 operatori economici, 2 tronsoane de drum național și 2 tronsoane de drum județean, scrie Mediafax.

Fenomenele s-au manifestat cu o intensitate mai mare în județul Neamț, unde echipajele operative au intervenit în localitățile Roman, Almaș, Bălțătești, Podeleni, Horia, Stânca și pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate.

În localitatea Hangu circulația autovehiculelor este oprită din cauza distrugerii podului spre localitate. Accesul în zonă se poate realiza doar pietonal, însă miercuri la nivel local vor fi dispuse măsuri pentru remedierea situației.

În localitatea Itrinești, comuna Mărgineni, un bărbat a fost surprins de viitură în timp ce încerca să traverseze albia unui pârâu şi a murit.

Oamenii sunt sfătuiţi ca, în cazul producerii viiturilor, să nu se deplaseze prin curenții de apă și să se adăpostească în zone înalte și sigure. De asemenea, în cazul intensificării vântului, oamenii trebuie să limiteze activitățile în aer liber și să se adăpostească în spații închise care le asigură autoprotecția.

Miercuri, pompierii militari intervin în județele Neamț și Sălaj, pentru evacuarea apei din gospodării, înlăturarea urmărilor inundațiilor și evaluarea pagubelor produse.

Până miercuri la ora 21, 36 de judeţe se află sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă, iar judeţele Constanța și Tulcea sunt sub cod portocaliu de ploi abundente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.