Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGSU investește 216 milioane de lei pentru achiziționarea de echipamente pentru intervențiile în situații de urgență

IGSU a semnat vineri contractul de finanţare a unui proiect pentru consolidarea rezilienţei la dezastre, prin îmbunătăţirea capabilităţii de răspuns la situaţiile de urgenţă generate de cutremure, alunecări de teren, eşecul utilităţilor publice, accidente tehnologice, inundaţii şi incendii, informează agerpres.ro.

citește și: Detalii neștiute scoase la suprafață: Avere uriașă pentru noua șefă CSM!

"Astăzi a fost semnat contractul de finanţare aferent proiectului 'Concept modern integrat pentru managementul situaţiilor de urgenţă - VIZIUNE 2020 - I', finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020", informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, printr-un comunicat.

Proiectul, al cărui beneficiar este IGSU, prevede creşterea nivelului de pregătire pentru o reacţie rapidă şi eficientă la dezastre a echipajelor de intervenţie.

Valoarea totală a proiectului este de 215.872.852 lei, din care 183.491.924 lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă.

Printre obiectivele specifice ale proiectului se numără creşterea gradului de rezilienţă la dezastre a comunităţilor, prin consolidarea capacităţilor tehnice ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă sau/şi îmbunătăţirea abilităţilor organizaţionale privind managementul dezastrelor.

"Mijloacele tehnice achiziţionate în cadrul acestui proiect sunt parte integrantă a conceptului de dezvoltare instituţională a IGSU şi au rolul de a asigura suportul logistic pentru creşterea gradului de rezilienţă atât la nivel instituţional, prin achiziţionarea unor containere suport logistic tip IV (generator electric), respectiv tip II multirisc (cu echipamente specifice misiunilor de căutare-salvare), cât şi la nivelul comunităţilor, prin achiziţionarea taberelor mobile pentru persoanele evacuate în sistem containerizat care vor asigura condiţiile adecvate de adăpostire a persoanelor evacuate, în cazul unor evenimente de mare amploare", se arată în comunicat.

De asemenea, tehnica utilizată de pompierii salvatori va fi completată, prin intermediul proiectului, cu autospeciale destinate tratamentelor hiperbarice şi oxigeno-terapie cu rol în tratarea imediată a persoanelor evacuate şi a personalului operativ care a suferit intoxicaţii cu monoxid de carbon, pe timpul intervenţiilor.

Totodată, proiectul vizează creşterea gradului de conştientizare a populaţiei privind riscul de producere a dezastrelor prin derularea unor campanii naţionale de informare preventivă.

Durata de implementare a proiectului este de 28 de luni, de la 26 septembrie 2017 până la 31 decembrie 2019.

Proiectul este finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.